Σταθερή η κατάσταση της υγείας του Άκη Σακελλαρίου

Ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου
Ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου EUROKINISSI

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει για τον ηθοποιό που νοσηλεύεται στην Εντατική με τη νόσο των Λεγεωνάριων

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Σωτηρία" νοσηλεύεται ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου, ο οποίος έχει προσβληθεί από το βακτήριο legionella και τη νόσο των λεγεωνάριων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και εκφράζεται από τους γιατρούς, συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή, έχοντας παρουσιάσει υψηλό πυρετό. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν ακολούθησε το θίασο της παράστασης "Mamma Mia", στην οποία πρωταγωνιστεί, στον επόμενο σταθμό της περιοδείας στην Κρήτη.

Η νόσος των λεγεωνάριων εμφανίζει συμπτώματα με πυρετός, ρίγος, κεφαλαλγία, πόνο στους μυς, που στην συνέχεια εξελίσσονται σε ξηρό βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, ακόμη και βαριάς μορφής πνευμονίας.

Τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν ακόμη και σε διάστημα δέκα ημερών, ενώ η πλειονότητα των ασθενών απαιτείται να νοσηλευθεί, αν και δεν νοσούν όλοι, αφού κάποιοι το αντιλαμβάνονται ως βαρύ κρυολόγημα.

Σημειώνεται ότι το βακτήριο που την προκαλεί, εντοπίζεται σε συστήματα νερού, ενώ αποικίζει σε συστήματα ύδρευσης, όπως και το δίκτυο παροχής θερμούς ή κρύου νερού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Νόσος των Λεγεωνάριων: Τα 9 συμπτώματα που πρέπει να προσέχουμε

Στο νοσοκομείο με νόσο των λεγεωνάριων ο Άκης Σακελλαρίου

ADVERTISING

SHARE: