Στη Γαλλία θα εκδοθεί ηγετικό στέλεχος της ρωσόφωνης μαφίας

Στη Γαλλία θα εκδοθεί ηγετικό στέλεχος της ρωσόφωνης μαφίας
Αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Με απόφαση του Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο 57χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Πυλαία, θα εκδοθεί στη Γαλλία υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στη χώρα μας, όταν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές το ζητήσουν.

Να εκδοθεί στη Γαλλία ο 57χρονος, φερόμενος ως αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας στην Ευρώπη, διέταξε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν δημόσιας συνεδρίασης, το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά στο σχετικό αίτημα των γαλλικών διωκτικών Αρχών που καταλογίζουν στον γεωργιανής καταγωγής εκζητούμενο ότι διηύθυνε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε οργανωμένες κλοπές στη χώρα τους, νομιμοποιώντας τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά της (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος).

Ο 57χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Απρίλιο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση και σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος.

Με δεδομένο ότι εκκρεμεί στα ελληνικά ποινικά δικαστήρια παλιότερη υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος για τον 57χρονο, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να εκδοθεί υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν οι αρμόδιες Αρχές της Ελλάδας το ζητήσουν.

Την ίδια απόφαση -περί έκδοσης στη Γαλλία υπό τον όρο της επανεματαγωγής τους στην Ελλάδα, όταν αυτό κριθεί σκόπιμο- έλαβε το δικαστικό Συμβούλιο για δύο ακόμη Γεωργιανούς που συνελήφθησαν κατά την ίδια επιχείρηση -με ανάλογα εντάλματα- και στους οποίους καταλογίζεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Όλοι οι παραπάνω εκζητούμενοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και η υπόθεσή τους θα κριθεί στο Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε παραμένουν σε καθεστώς κράτησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα