Στην Ειδομένη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στην Ειδομένη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Στον καταυλισμό των προσφύγων η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσκεψη της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιας για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτόριας Νούλαντ, στον καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη.

Η κ. Νούλαντ έφτασε στον καταυλισμό των προσφύγων λίγο μετά τις 10:30 και ενημερώθηκε για την κατάσταση από μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Το State Department είχε ανακοινώσει προχθές το ταξίδι της Νούλαντ στη χώρα μας, ενώ κύκλοι της είχαν μιλήσει για την πρόθεσή της να βρεθεί στην Ειδομένη.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνιζε πως η υφυπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει στην Αθήνα “ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους”.

Η Αμερικανίδα υφυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Η ίδια ασχολείται συστηματικά με τα θέματα του ΝΑΤΟ, με το Κυπριακό, το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, και εσχάτως με το προσφυγικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα