Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Στις 19:30 προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το πρωθυπουργικό αεροσκάφος - Με ειδικές πτήσεις σε κάθε άκρο της χώρας

Με κάθε επισημότητα έγινε η υποδοχή του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή που παρακολούθησε την Τελετή Αφής, στα Ιεροσόλυμα, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου.

Η προεδρική Φρουρά και Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσαν τιμές στο Άγιο Φως ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Με τον προγραμματισμό εμπορικών και ειδικών έκτακτων πτήσεων Aegean Airlines – Olympic Air θα μεταφερθεί και φέτος το Άγιο Φως, από το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, σε όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ελληνική αντιπροσωπεία είχε παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ΄, στα Ιεροσόλυμα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, δήλωσε από αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”:

“Παραλάβαμε με αισθήματα συγκίνησης και φέτος από το Ναό της Αναστάσεως, στους Αγίους τόπους, το Ανέσπερο Φως, σύμβολο ζωής και Ανάστασης.

Ας αντλήσουμε όλοι δύναμη αλληλεγγύης και αγάπης από το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης.

Ας ζεστάνει τις ψυχές μας με Ζωή, Χαρά, Ελπίδα και Ανάσταση Ειρήνης σε έναν κόσμο που υποφέρει από συγκρούσεις. Για να μετατρέψουμε τη νίκη της ελπίδας, της πίστης και της αισιοδοξίας σε δύναμη δημιουργικότητας για ατομική και συλλογική αναγέννηση. Εύχομαι η φετινή Ανάσταση να φέρει στον καθένα προσωπικά, στην πατρίδα μας, και ιδιαίτερα στους δύο στρατιωτικούς μας και τις οικογένειές τους, το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως και τη λύτρωση.

Καλή Ανάσταση και Λαμπρή! Χρόνια πολλά!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα