Στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα

Στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα

"Θα διερευνηθούν τα αίτια των καθυστερήσεων ανά την χώρα" ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών. "Το έργο έχει ολοκληρωθεί. Και αυτό είναι μια πραγματική είδηση" σημείωσε η Ό. Γεροβασίλη

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη το τμήμα της Ιονίας Οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη Άρτας, σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο 124ο χιλιόμετρο, παρουσία και της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη.

Πρόκειται για ένα έργο -  που υλοποιήθηκε από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - 27 χιλιομέτρων καθοριστικής σημασίας, καθώς με την παράδοσή του η Ιόνια Οδός γίνεται ένας ενιαίος αυτοκινητόδρομος συνολικού μήκους 182 χιλιομέτρων.

Με τη λειτουργία του παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη της Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και δεν θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω της Ιόνιας Οδού.

Στην κυκλοφορία το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπίρτζης τις επόμενες ημέρες θα παραδοθεί και το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που θα τον συνδέσει με την Εγνατία οδό. Τα εγκαίνια του έργου της Ιονίας Οδού, θα γίνουν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Κάποιοι έχουν την ευθύνη των καθυστερήσεων»

«Το συγκεκριμένο τμήμα του έργου, θα μπορούσε να έχει παραδοθεί αρκετούς μήνες νωρίτερα, από τον περασμένο Μάρτιο όμως καθυστέρησε λόγω των προβλημάτων με τις απαλλοτριώσεις» είπε ο κ. Σπίρτζης για να συμπληρώσει πως «κάποιοι έχουν την ευθύνη των καθυστερήσεων», ζήτημα το οποίο θα διερευνηθεί γενικότερα σε όλη την Ελλάδα όπου παρατηρούνται ανάλογες καταστάσεις σε έργα.

Ο υπουργός τόνισε ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν όταν το 2018 εγκατασταθεί το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, όταν επιτευχθεί -σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες, που έχουν δανείσει για τα έργα- η μείωση της τιμής των διοδίων και όταν συμπληρωθούν τα έργα υποδομής.

Ο κ. Σπίρτζης, αναφέρθηκε εξάλλου, στη σύνδεση των μεγάλων αστικών κέντρων με τον αυτοκινητόδρομο, όπως και στη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Αλβανία, αλλά και στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχαν προβλεφθεί στο συνολικό σχεδιασμό, που έπρεπε να έχει η Ιόνια Οδός.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε: «Δεν θα κουραστούμε να επαναλάβουμε ότι τα έργα δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, περιφερειάρχη, δήμαρχο. Ανήκουν στον ελληνικό λαό που τα πληρώνει. Και εμείς όλοι μαζί δοκιμαζόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας, για το ξεπέρασμα αγκυλώσεων του παρελθόντος και για τη συνεργασία της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση ,προκειμένου να ωριμάσει και να ολοκληρωθούν πολύ πιο γρήγορα τα έργα υποδομής».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο γγ του υπουργείου Υποδομών Γιώργιος Δέδες, δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί παράγοντες

Η χώρα θα βγει από την κρίση και τα μνημόνια

Οι υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης και Όλγα Γεροβασίλη, στάθηκαν κατά την ομιλία τους αλλά και σε δηλώσεις τους στη χθεσινή έξοδο της χώρας στις αγορές,εκφράζοντας τη βεβαιότητα, πως η χώρα θα βγει από την κρίση και τα μνημόνια.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα, τον επόμενο Αύγουστο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, αφού προηγουμένως υπογράμμισε πως βήμα-βήμα με σκληρή και συλλογική δουλειά η κυβέρνηση πετυχαίνει σε όλους τους τομείς.

«Είναι το στοίχημα της χώρας, να ξεπεράσει οριστικά την κρίση, να είναι μια κανονική ευρωπαϊκή δημοκρατία. Είναι δέσμευση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από την κρίση που την έβαλαν άλλοι. Βήμα- βήμα, χωρίς πανηγυρισμούς, με πολύ συστηματική δουλειά, το επιτυγχάνουμε σε όλους τους τομείς, ξεπερνώντας και αγκυλώσεις και εμπόδια, με συλλογική δουλειά και προσπάθεια» είπε ο κ Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Τα μηνύματα είναι προφανή. Αυτά στα οποία δεσμευόμαστε απέναντι στους δανειστές, αλλά κυρίως απέναντι στον ελληνικό λαό, τηρούνται, τον Αύγουστο του επόμενου χρόνου η χώρα θα είναι έξω από τα μνημόνια .Ο Αλέξης Τσίπρας θα φορέσει γραβάτα».

«Το έργο έχει ολοκληρωθεί. Και αυτό δεν είναι μία ψεύτική είδηση, είναι μια πραγματική είδηση».

Κατά τον χαιρετισμό της η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «βήμα-βήμα η χώρα ξανακτίζεται» και επισήμανε πως οι μέρες έχουν θετικές ειδήσεις, ενώ είπε πως η κυβέρνηση έχει λόγους με θάρρος να αντιμετωπίζει το άμεσο μέλλον και να βλέπει με αισιοδοξία και προοπτική την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια.

«Ο στόχος βεβαίως, είναι αυτό να αποτυπωθεί και στην καθημερινότητα του πολίτη, πέραν από τους δείκτες της οικονομίας οι οποίοι όπως ξέρετε πάνε καλά. Είχαμε την ευχάριστη είδηση της εξόδου της χώρας στις αγορές», υπογράμμισε η υπουργός και στάθηκε στο έργο που παραδόθηκε, αφήνοντας αιχμές για την αξιολόγηση των ειδήσεων από ΜΜΕ: «Για τον νομό μας για την Άρτα, το έργο έχει ολοκληρωθεί. Και αυτό δεν είναι μία ψεύτική είδηση, είναι μια πραγματική είδηση, γι΄ αυτό δεν θα την δείτε στα μεγάλα ΜΜΕ. Δεν είναι κατασκευασμένο θέμα, είναι κατασκευασμένο έργο, δεν είναι μακέτα. Αυτό δεν απασχολεί πολύ. Αισθάνομαι την ανάγκη να το σχολιάσω να μου επιτρέψτε, εξαιτίας όλης αυτής της χθεσινής απογύμνωσης στα ΜΜΕ, με την κατασκευή ειδήσεων, με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την αναπαραγωγή τους, από σοβαρά δήθεν μέσα ΜΜΕ.

Αυτό για το μέχρι χθες. Από σήμερα με δύναμη και αισιόδοξοι να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα προβλήματα της χώρας, οι δυσκολίες δεν έφυγαν, είναι εδώ. Τα βήματα γίνονται. Βήμα -βήμα και δυναμωμένοι, θα βγούμε από την επιτροπεία, τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης που προκάλεσαν και κοινωνική κρίση βεβαίως», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σε δηλώσεις της επανέλαβε, πως «η κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα που έχει χαράξει, προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο και η χώρα να γυρίσει σελίδα».

SHARE: