Στην πλατεία Κοραή φοιτητές, ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Στην πλατεία Κοραή φοιτητές, ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Στην πλατεία Κοραή πραγματοποιούν αυτή την ώρα διαμαρτυρία φοιτητικοί σύλλογοι. Τηρούν τα μέτρα προστασίας. Ποια ειναι τα αιτήματά τους.

Με κύριο αίτημα “Έξω η Αστυνομία από τις σχολές” φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα διαμαρτυρία στην πλατεία Κοραή.

Τηρώντας αποστάσεις και με μάσκες προστασίας, λίγο μετά τις 12, οι φοιτητές έφτασαν στην πλατεία Κοραή, κρατώντας πανό που αναφέρουν” Έξω η Αστυνομία από τις σχολές”, “Λεφτά για την υγεία και την Παιδεία”, “Όχι σε πειθαρχικά, καμερες, ελέγχους εισόδου”.

Περίπου 100 άτομα συμμετέχουν στην διαμαρτυρία φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ και μία αύρα της αστυνομίας.

Οι φοιτητές αποχώρησαν γύρω στη 1 από την πλατεία.

Ταυτόχρονα, γίνεται συλλογή υπογραφών διαδικτυακά με το κείμενο να αναφέρει:

“Στον προϋπολογισμό για το 2021 οι δαπάνες για την υγεία – εν μέσω πανδημίας -μειώνονται, το ίδιο και για τη παιδεία και τη μέριμνα.. Πήγαν όλα στους Μεγάλους Περιπάτους, στα ΜΜΕ, στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στην καταστολή, στις μεγάλες επιχειρήσεις (βλ. AEGEAN). Η ΟΕΝΓΕ βγάζει κραυγές αγωνίας για τη στήριξη των «μαχητών της πρώτης γραμμής», αυτών που η κυβέρνηση τάχα χειροκροτούσε στα μπαλκόνια, για να τους αφήσει άοπλους στη μάχη. Μάλλον θα μπέρδεψε τις ΜΕΘ με τα ΜΑΤ…

Στην ίδια ρότα, μάλλον θα μπέρδεψε και την εκπαίδευση με τη καταστολή. Σε μια πρωτοφανή κίνηση εξήγγειλε τη δημιουργία σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, πειθαρχικά, κάρτες εισόδου και κάμερες.. Όταν οι φοιτητές ζητούσαν προσωπικό, εννοούσαν διδακτικό και υγειονομικό – όχι αστυνομικούς, όταν ζητούσαν αναβάθμιση των υποδομών εννοούσαν αίθουσες διδασκαλίας και όχι κάμερες ασφαλείας… Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, η αστυνόμευση θα ναι μια κανονικότητα στο ελληνικό πανεπιστήμιο – μετά τη κατάργηση του ασύλου. Θέλουν να φτιάξουν ένα πανεπιστήμιο όπου θα κάνουν πάρτι οι εταιρείες και η επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά δε θα χωράνε οι ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζόμενων σε αυτό. Και θέλουν να κάνουν τα πάντα για να μην μπορεί να αντιδράσει κανείς.

Σε ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς, δεν χωράει κανένας και καμία ! ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! Θα δοθούν λεφτά για τις ανάγκες μας, ή θα συνεχίσουν να δίνονται για τα συμφέροντά τους;”

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα