Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη για τη δολοφονική επίθεση στο Γιώργο Αντωνόπουλου

Στις 6 Δεκεμβρίου η δίκη για τη δολοφονική επίθεση στο Γιώργο Αντωνόπουλου
Three Turkish military officers who fled to Greece pledging for asylum after the failed military coup in their country, arrive at the Supreme Court escorted by plain-clothed police officers in Athens, on Friday, Jan. 13, 2017 / , , , 13 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Περιπαιχτικά σχόλια κατά του Αρ. Φλώρου έκαναν κατά τη συνεδρίαση οι δύο συγκατηγορούμενοί του, αλβανικής υπηκοότητας

Θρασείς εμφανίστηκαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι δύο Αλβανοί υπήκοοι που κατηγορούνται για τη φυσική αυτουργία της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, αλλά και της ηθικής αυτουργίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Εκτός από τα πρωινά …φιλιά που έστειλαν στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την προσαγωγή τους στο δικαστήριο, οι αντιδράσεις τους ξεχώρισαν και μέσα στη δικαστική αίθουσα. Ύστερα από πολύωρη αναμονή προκειμένου να μεταχθεί και ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία (και καταδικασμένος για την υπόθεση Energa) Αρ. Φλώρος, τελικά ο τελευταίος έστειλε έγγραφο με το οποίο ανέφερε: «δεν έχω λάβει κλήση να παραστώ, λόγω της ιατρικής μου κατάστασης δεν μπορώ να παραστώ στο δικαστήριο σας».

Άμεση ήταν η αντίδραση των δύο συγκατηγορούμενών του, οι οποίοι φώναξαν στο δικαστήριο: «Δεν μπορεί να έρθει επειδή δεν έχει τα τζακούζια του ο κ. Φλώρος», ενώ σε άλλο σημείο της διαδικασίας είπαν: ««Τώρα κάνανε τα χαρτιά από τον Άγιο Παύλο (σ.σ. το νοσοκομείο των φυλακών) ότι έχει εμετούς… Περίοδο έχει!».

Υπενθυμίζεται πως με την έναρξη της διαδικασία ο συνήγορός του, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, κατέθεσε ένσταση απαραδέκτου, υποστηρίζοντας πως η κλήση του κατηγορουμένου δεν έγινε με νόμιμο τρόπο και άρα η υπόθεση θα πρέπει να αναβληθεί.

Τελικά το δικαστήριο δεν έλαβε σχετική απόφαση και διέκοψε για τις 6 Δεκεμβρίου, ενώ το θύμα, Γιώργος Αντωνόπουλος, που υπήρξε και δικηγόρος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της Energa, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.

Κατά την αποχώρησή τους, οι δύο κατηγορούμενοι ερωτήθηκαν από τους δημοσιογράφους εάν έχουν σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, απαντώντας: «Είμαστε αθώοι για την υπόθεση…αυτού του δικηγόρου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα