Στο 65% η πρόοδος εργασιών στη Γραμμή 3 του μετρό, στο 95% το τραμ Πειραιά

ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΡΟ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., για την εξέλιξη των έργων του μετρό και του τραμ, αναφορικά με δημοσιεύματα

Έχοντας δει από κοντά τις εργασίες του μετρό, αλλά και του τραμ, που άλλωστε φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού, γνωρίζω ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Σήμερα, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., με την ανακοίνωση που εξέδωσε, παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία για την πρόοδο του έργου του μετρό, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 68%, με τις σήραγγες να έχουν ολοκληρωθεί και σε εξέλιξη μα βρίσκεται η σιδηροδρομική επιδομή.

Στους σταθμούς «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ», «ΝΙΚΑΙΑ» και «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ», έχουν ολοκληρωθεί οι φέροντες οργανισμοί και βρίσκονται σε εξέλιξη τα αρχιτεκτονικά τελειώματα και η εγκατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων. Στα «ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ» βρίσκεται σε εξέλιξη ο φέρων οργανισμός του σταθμού. Στον σταθμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» έχουν επιλυθεί όλα τα τεχνικά προβλήματα και έχουν ολοκληρωθεί οι διαφραγματικοί τοίχοι. Επιπροσθέτως βρίσκεται σε εξέλιξη η γενική εκσκαφή του σταθμού και η τοποθέτηση των μεταλλικών αντηρίδων.

Οι τρείς πρώτοι σταθμοί («ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» και «ΝΙΚΑΙΑ») έχει προγραμματιστεί να τεθούν σε λειτουργία έως 30/06/2019 ενώ οι υπόλοιποι σταθμοί («ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ», «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» και «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ») αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το αργότερο έως 30/06/2021.

Τώρα, όσον αφορά στο τραμ, οι εργασίες για την κατασκευή του τροχιοδρόμου της επέκτασής του στον Πειραιά, καθώς και των αναπλάσεων των προσκείμενων και απέναντι πεζοδρομίων των δρόμων που διέρχεται το τραμ, έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% έχοντας αναβαθμίσει το αστικό περιβάλλον του εμπορικού κέντρου της πόλης Πειραιά.

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες στην τερματική στάση «Ακτή Ποσειδώνος» (λιμάνι) καθώς και στον κόμβο ακτή Ποσειδώνος – Ακτή Μιαούλη – Εθν. Αντιστάσεως και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Στο τελευταίο τμήμα του τροχιοδρόμου στην Βασ. Γεωργίου, από την οδό Φίλωνος έως Εθν. Αντιστάσεως, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αρχαιολογική ανασκαφή μετά το τέλος της οποίας θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του τροχιοδρόμου στο σύνολό τους.

Με εξαίρεση το υπολειπόμενο 5% των εργασιών του τροχιοδρόμου του τραμ, η καθυστέρηση του οποίου, εν πολλοίς, οφείλεται σε μη αναμενόμενα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Τινάνειου Κήπου, η πρόοδος των εργασιών σε τραμ και μετρό βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τα επικαιροποιημένα ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα, για τα οποία η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έχει το τελευταίο χρονικό διάστημα ενημερώσει τον λαό και τους φορείς της πόλης του Πειραιά. Αφήνοντας πίσω τις, οφειλόμενες σε λάθος σχεδιασμούς και παραλείψεις, καθυστερήσεις του παρελθόντος, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να παραδοθούν τα έργα σε χρόνους πριν από τους προβλεπόμενους την παρούσα στιγμή.

ADVERTISING

SHARE: