Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και στην αντιφασιστική πορεία

Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και στην αντιφασιστική πορεία
Προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου INTIME

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν οι τρεις συλληφθέντες από τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου καιοι δύο από την αντιφασιστική πορεία. Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε υπέρ των τελευταίων. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 11 Οκτωβρίου.

Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια των τελευταίων 24ωρων, με αφορμή τα γεγονότα που προηγήθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται αφενός για τους τρεις συλληφθέντες της περασμένης Παρασκευής στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και αφετέρου για τους δύο συλληφθέντες μία μέρα αργότερα στην αντιφασιστική πορεία που έγινε στην Σταυρούπολη.

Οι πρώτοι, ηλικίας 18 έως 21 ετών, διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης και αναμένεται να δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Οι δεύτεροι, 28 και 32 ετών, κατηγορούνται για το ίδιο αδίκημα (διατάραξη) και επιπλέον – κατά περίπτωση – για αντίσταση, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοφορία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο από το οποίο ζήτησαν και πήραν αναβολή για την επόμενη Δευτέρα (11/10) ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Η δίωξη που τους απαγγέλθηκε αφορά το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Εκτός από τους τρεις (όλοι μαθητές του ΕΠΑΛ Ευόσμου, ηλικίας 18 έως 21 ετών), η αστυνομία συνέλαβε για τα ίδια επεισόδια πέντε ακόμη μαθητές (15 ετών ο μικρότερος). Η δικογραφία διαχωρίστηκε γι’ αυτούς λόγω ανηλικότητας και παραπέμφθηκαν να δικαστούν για διατάραξη κοινής ειρήνης σε Δικαστήριο Ανηλίκων (με ρητή δικάσιμο), ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους δύο συλληφθέντες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην αντιφασιστική πορεία το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (04/10) έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μέλη του αντιεξουστιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως: “Ούτε στα δυτικά, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά” και “Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα