Στο εδώλιο ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Στο εδώλιο ο Β. Παπαγεωργόπουλος
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ// ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. MotionTeam

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για τη "μαύρη τρύπα" ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για τη μαύρη τρύπα ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου, που δημιουργήθηκε από το 1997 έως το 2007.

Για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται σε δίκη άλλα 17 άτομα, μεταξύ αυτών ο επί σειρά ετών συνεργάτης του τέως δημάρχου, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Μιχάλης Ζορπίδης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Αναστάσιος Γερογιάννης, ο πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καθώς και παλαιότεροι προϊστάμενοι και ανώτεροι υπάλληλοι υπηρεσιών και τμημάτων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης (υπ. αριθμόν 355/2012), ο κ. Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται να δικαστεί για τις κακουργηματικές πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Για τις ίδιες πράξεις παραπέμπονται τόσο ο Μ. Λεμούσιας, για τον οποίο αποφασίστηκε να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές, όσο και παλαιότεροι αντιδήμαρχοι Οικονομικών.

Επιπλέον, στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης επιβάλλεται ο περιοριστικός όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ έως τη δίκη, όρος που επιβλήθηκε επίσης και στον Μ. Ζορπίδη.

Για τους Αν. Γερογιάννη και Θ. Αθανάσαρο η χρηματική εγγύηση ανέρχεται σε 50.000 και 30.000 αντίστοιχα, ενώ χρηματικές εγγυήσεις, κατά περίπτωση, 10.000 και 20.000 ευρώ καλούνται, τέλος, να καταβάλουν οι προϊστάμενοι και υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.

Ακόμη, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της προφυλάκισης του Π. Σαξώνη, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Παπαγεωργόπουλος παλαιότερα, είχε κάνει λόγο για “μπούμερανγκ” που σύντομα θα οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση το όλο οικοδόμημα της προσπάθειας να εμπλέξουν το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στον Δήμο, με τραπεζικές καταθέσεις “δήθεν αγνώστου προέλευσης”.

Τότε, είχε παρουσιάσει δώδεκα περιπτώσεις καταθέσεων στους λογαριασμούς του οι οποίες έχουν διαβιβασθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη, σημειώνοντας πως πρόκειται για “δώδεκα περιπτώσεις χαλκευμένων στοιχείων, που βγαίνουν μέσα από μία απλούστατη διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των τραπεζικών μου λογαριασμών, κάτι που έκανα εγώ με πολύ μεγάλη ευκολία μέσα σε 4 ημέρες, κάτι που φαίνεται ότι ήταν πολύ δύσκολο, να κάνουν ορισμένοι μέσα σε 4 χρόνια”.

Υπενθυμίζεται, ότι διαβάζοντας την δικογραφία της υπόθεσης, ο εισαγγελέας Εφετών, Αχιλλέας Ζήσης, είχε ζητήσει την προφυλάκιση του Β. Παπαγεωργόπουλου και του τέως αντιδημάρχου, Μ. Ζορπίδη, πρόταση με την οποία δεν συντάχθηκε το Συμβούλιο Εφετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα