Στο εδώλιο ξανά ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου "Παιδικό Σπίτι"

Αίθουσα δικαστηρίου
Αίθουσα δικαστηρίου EUROKINISSI

Πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 40 ετών για αποπλάνηση ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια

Ξανά στο εδώλιο κάθεται ο πρώην πρόεδρος του οικοτροφείου «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, ο οποίος πρωτόδικα έχει τιμωρηθεί με κάθειρξη 40 ετών για αποπλάνηση ανηλίκων και κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Ο 87χρονος κατηγορούμενος καλείται να δώσει και πάλι εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης καθώς φέρεται να είναι πρωταγωνιστής μιας ιστορίας τρόμου με θύματα ανήλικα αγόρια.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πρώην πρόεδρος του Συνηγόρου του Παιδιού, Γιώργος Μόσχος, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2012 είχε καταγγείλει την υπόθεση στην εισαγγελία ανηλίκων Αθηνών.

Αφορμή, όπως είπε, ήταν η έγγραφη αναφορά εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε σχολείο, όπου ήταν μαθητής ο Γ.Α., παιδί με νοητική υστέρηση, το οποίο τού εξομολογήθηκε πως είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, τα παιδιά που φιλοξενούνταν στο «Παιδικό Σπίτι» ζούσαν υπό το καθεστώς του φόβου και ήταν κλειστά και φειδωλά στις απαντήσεις τους για την κατάσταση που επικρατούσε. Αναφερόμενος δε στον κατηγορούμενο υποστήριξε πως ήταν υπέρ-συγκεντρωτικός, δεν έβγαζε βόλτα τα παιδιά και τα κρατούσε μακριά από τις οικογένειές τους, κατά παράβαση όλων των κανόνων της σύγχρονης παιδαγωγικής.

Ο κ. Μόσχος ανέθεσε σε εργαζόμενο του ιδρύματος να είναι σε εγρήγορση για τυχόν παραβατικές ενέργειες κι εκείνος τον ενημέρωσε δυόμιση μήνες αργότερα πως αρκετά παιδιά τού είχαν μιλήσει για ασελγείς πράξεις από τον κατηγορούμενο σε βάρος τους.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου «γιατί δεν το κλείνανε;», «γιατί δεν το τολμήσατε;», ο πρώην Συνήγορος του Παιδιού ανέφερε πως είχε μόνο εισηγητική αρμοδιότητα ενώ επισήμανε τη φιλική οικογενειακή σχέση που είχε με τον κατηγορούμενο (σ.σ.: ήταν φίλος του πατέρα του), εξαιτίας της οποίας υπήρξε δυσχέρεια στην αρχική διερεύνηση της υπόθεσης.

Η δίκη διακόπηκε για τις 19 Ιουνίου.

ADVERTISING

SHARE: