Υπέρ “Αγανακτισμένων” ο Αμβρόσιος

Υπέρ “Αγανακτισμένων” ο Αμβρόσιος

Έκκληση για πανελλήνια συμμετοχή στις ειρηνικές διαδηλώσεις των αγανακτισμένων σε όλη τη χώρα, κάνει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Διαβάστε τι έγραψε στο ιστολόγιό του

Στο πλευρό των Αγανακτισμένων πολιτών που διαδηλώνουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, δηλώνει ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Όπως επισημαίνει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο ιεράρχης, ένα πούλμαν με εφημέριους θα μεταβεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία των πολιτών.

Μέσω του προσωπικού του ιστολογίου , ο ίδιος καλεί τους ιερείς της μητρόπολης, “να κατεβούν στις πλατείες μόνοι τους ή με την οικογένειά τους ή με την ενορία τους για να συμμετάσχουν και να συμπαρασταθούν, στην ειρηνική διαμαρτυρία των αγανακτισμένων συμπολιτών μας. Ας το αποφασίσουν όμως μόνοι τους. Ας ακούσουν την φωνή της συνείδησής τους. Στα θέματα αυτά δεν χωράνε εντολές της διοικήσεως”.

Ο ιεράρχης επισημαίνει επίσης ότι “στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της περιοχής Αιγιαλείας από 12 έως 12.30 το μεσημέρι. Αυτό θα είναι το ξυπνητήρι της εκκλησίας”.

Και καταλήγει: “Η Ελλάδα χάνεται! Η Ελλάδα καταποντίζεται! Η Ελλάδα πωλείται! Σε λίγο θα είμαστε ξένοι μέσα στο σπίτι μας. Ξεσηκωθείτε λοιπόν! Γιατί κάθεσθε; Διώξτε τη ραστώνη. Αφήστε τον καναπέ του σπιτιού σας. Αφήστε τα μπαρ και τα καφενεία. Βγείτε και σεις στους δρόμους. Για μια ειρηνική διαμαρτυρία. Και μείνετε εκεί για μερικά εικοσιτετράωρα! Κάμετε μία ειρηνική επανάσταση”.

   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα