Στο ΣτΕ η υπόθεση των 8 τούρκων αξιωματικών

ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση  για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου η υπόθεση χορήγησης ασύλου να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας υπέβαλαν οι νομικοί παραστάτες ενός από τους οκτώ

Αίτηση στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου η υπόθεση χορήγησης ασύλου να εκδικαστεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας υπέβαλαν οι νομικοί παραστάτες ενός από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση σε μία δίκη και για τους οκτώ και να μην χρειάζονται πολλές δίκες σε διαφορετικά στάδια.

Οι καθηγητές Νίκος Αλιβιζάτος, Στ. Τσακυράκης και η Νομική Διεύθυνση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες διά του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, που εκπροσωπούν τον Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί, υπέβαλαν την αίτηση για την εκδίκαση μέσω της διαδικασίας πρότυπης δίκης της αίτησης ακύρωσης και της ένστασης του αξιωματικού.

Η αίτηση, αναμένεται να διαβιβαστεί από το Εφετείο στο Συμβούλιο Επικρατείας, όπου θα ληφθεί απόφαση από Τριμελή Επιτροπή με προεδρεύοντα τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου και δύο αντιπροέδρους.

Μετά από αυτή την αίτηση, η δίκη που είχε οριστεί για το Διοικητικό Εφετείο στις 15/2, θα αναβληθεί.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών άσκησε παρέμβαση υπέρ του Τούρκου συγκυβερνήτη. Στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι την παρέμβαση υπογράφουν ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

ADVERTISING

SHARE: