Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Δρομείς από πέντε ηπείρους στη φετινή διοργάνωση

Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Δρομείς από πέντε ηπείρους στη φετινή διοργάνωση

Ενώνει τον πλανήτη ο Stoiximan.gr φέρνοντας στην Ελλάδα μαραθωνοδρόμους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης

Τι κοινό έχουν μία 65χρονη Γιαπωνέζα Μαραθωνοδρόμος, ένα γκρουπ δώδεκα δρομέων από την Κινεζική Ταϊπέι και εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας, από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη;

Το ότι όλοι τους δίνουν ραντεβού στη Μακεδονία την Κυριακή 2 Απριλίου, για να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο « ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, μέσα από μία διαδρομή πολιτισμού και αθλητισμού!

Τη διεθνή καταξίωση της μεγαλύτερης αθλητικής εκδήλωσης της Βόρειας Ελλάδας καταδεικνύει η περίπτωση της 65χρονης Γιαπωνέζας Μασάκο Ισίντα, η οποία έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση πριν εκπνεύσει το 2016, ενώ εξίσου έγκαιρη ήταν και η ανταπόκριση δώδεκα φίλων από την Κινεζική Ταϊπέι, οι οποίοι θα βρεθούν στην εκκίνηση του Μαραθωνίου δρόμου το πρωί της 2ης Απριλίου.

Οι Λιου Γιχσουάν, Τσεν Μενγκ Σεν, Κάο Μινγκ Αν, Τζεν Γιου Χσιάνγκ, Τσεν Τσινγκ Φέι, Λιν Τσιχ Τσιάνγκ, Τσιανγκ Γεν Λιανγκ, Τσεν Τσιν Λιν, Σου Πινγκ Χουνγκ, Χσιν Τσου Τσάι, Σουν Μενγκ Φεν και Χου Τσούι Τσουάν «ψηφίζουν» Θεσσαλονίκη και είναι βέβαιο ότι θα βιώσουν ξεχωριστές εμπειρίες, όπως και όλοι οι δρομείς που θα τιμήσουν με την παρουσία τους τον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

 

Τα εντυπωσιακά στοιχεία για τις ξένες παρουσίες στο μεγάλο ραντεβού της 2ης Απριλίου δεν σταματούν εκεί, αφού ήδη έχει καταγραφεί νέο ρεκόρ συμμετοχής ξένων δρομέων, ενώ απομένουν άλλες 15 ημέρες για την ολοκλήρωση των εγγραφών και είναι βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα  αυξηθεί, αφού στη λίστα των συμμετεχόντων, πέραν των άλλων, θα προστεθούν πολλοί πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, από χώρες της Αφρικής και όχι μόνο…

Προς νέο ρεκόρ διεθνούς εκπροσώπησης

Ήδη η διοργάνωση προδιαθέτει για ένα νέο ρεκόρ διεθνούς εκπροσώπησης, καθώς δρομείς από 27 χώρες και πέντε ηπείρους έχουν δηλώσει συμμετοχή. Από τις Αίγυπτο, Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κιργιστάν, Κύπρο, Λιθουανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία καιΤουρκία.

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ώρα 08:00,  με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Πέλλας και τερματισμό στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι Δρόμοι Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. καθώς και ο Δρόμος 1.000μ. για μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον.

Πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή

Οι Ομαδικές Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 3 Μαρτίου, ενώ η προθεσμία των ατομικών εγγραφών εκπνέει την Τετάρτη 8 Μαρτίου και υποβάλλονται ως εξής:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων)

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360)

δ. Για εγγραφή μέσω Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωση του στον Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος κατά αυτό τον τρόπο στην ομάδα του (Running Team).

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού – Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα