Στον Άρειο Πάγο η ιστορία της Σαραρέ Καντεμί – Κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια

Στον Άρειο Πάγο η ιστορία της Σαραρέ Καντεμί – Κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια
Στον Αρειο Πάγο οδηγήθηκε η 37 χρονη Ιρανή μητέρα Σαραρέ Κχαντεμί η οποία ζητεί να απορριφθεί το αίτημα έκδοσής της στο Ιράν, από το οποίο έφυγε το περασμένο καλοκαίρι μαζί με την κόρη της αφού έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η πολιτική πρόσφυγας από το Ιράν ζήτησε να μην εκδοθεί η ίδια και η κόρη της στην πατρίδα της, γιατί κινδυνεύει η ζωή τους.

Την κόλαση που έζησε στην πατρίδα της, το Ιράν, όπου κακοποιήθηκε από το σύζυγό της και καταδιώχτηκε από τις αρχές περιέγραψε η Σαραρέ Καντεμί ενώπιον του Στ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Η παράκληση της 37χρονης γυναίκας ήταν να μην εκδοθεί στη χώρα της και να προστατεύσει το ανώτατο δικαστήριο τόσο την ίδια όσο και την ανήλικη κόρη της.

Με δάκρυα στα μάτια, η Σαραρέ Καντεμί χαρακτήρισε τον εαυτό της πολιτικό πρόσφυγα, ζητώντας από τον Άρειο Πάγο να μην την εκδώσει στη χώρα της αλλά να την προστατεύσει.

«Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της» είπε στο δικαστήριο, προσθέτοντας πως εκείνος ήταν ο λόγος που η μητέρα της είχε μείνει στη φυλακή για 7 μήνες. Αναφορικά με τη δράση της στο Ιράν εξήγησε πως η ίδια βιντεοσκοπούσε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και τις προωθούσε σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου. Οποίος έχει πολιτική δράση στη χώρα μου συλλαμβάνεται» κατέληξε.

Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης καταθέτοντας κατά τη διαδικασία, υποστήριξε πως η ζωή της γυναίκας θα βρεθεί σε άμεσο κίνδυνο, εφόσον η ελληνική Δικαιοσύνη προχωρήσει στην έκδοσή της στο Ιράν.

Περιέγραψε αναλυτικά τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο ποσοστό κατά κεφαλή θανατικών ποινών κυρίως ανηλίκων. Η γυναίκα από τα εννέα της χρόνια θεωρείται υπόλογη απέναντι στον νόμο».

Παράλληλα, κατέθεσε πως η θανατική ποινή εφαρμόζεται για πολλά αδικήματα, με διάφορους τρόπους, όπως με απαγχονισμό, λιθοβολισμό, ακόμη και σταύρωση. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής οργάνωσε «παράσταση διαμαρτυρίας» έξω από τον Άρειο Πάγο, για να μην εκδοθεί η Σαραρέ Καντεμί και το παιδί της στο Ιράν οπού θα δικαστεί με τους νομούς της Σαρίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version