Στον εισαγγελέα ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Στον εισαγγελέα ο Λεωνίδας Μπόμπολας
Στιγμιότυπα από τον Άρειο Πάγο,Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Αφορά στο ένταλμα σύλληψης που έχουν εκδόσεις οι κυπριακές αρχές. Ορίστηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Τι υποστηρίζει

Στον εισαγγελέα Εκδόσεων εμφανίστηκε αυτοβούλως το πρωί ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από τις κυπριακές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, συνοδευόμενος από τους δύο δικηγόρους του, υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο, καθώς η υπό διερεύνηση εταιρία Helector έχει έδρα την Ελλάδα και κατ’ επέκταση ορισμένα από τα αδικήματα που φέρεται ότι διέπραξε, δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο έρευνας των κυπριακών αρχών. Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στη Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, όπου οι αρχές έλαβαν δαχτυλικά αποτυπώματα και τις απαραίτητες φωτογραφίες όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία.

Τελικά, ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε πως ο Λεωνίδας Μπόμπολας θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί σχετικά με το αίτημα έκδοσής του.

Συγκεκριμένα, εντός 60 ημερών αναμένεται να συνεδριάσει το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα κρίνει αν ο επιχειρηματίας θα μεταχθεί στην Κύπρο.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη στο αεροδρόμιο Αθηνών, ο συνέταιρος του κ. Μπόμπολα, Θεοφάνης Λώλος.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο οι κυπριακές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εναντίον του Έλληνα επιχειρηματία, προειδοποιώντας ότι εάν δεν προσέλθει οικειοθελώς στην Κύπρο, τότε θα εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα. Η υπόθεση αφορά στη διαχείριση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων (ΧΥΤΑ) Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Κόσιης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα