Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του νεαρού φιλάθλου του ΠΑΟΚ

Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για τον θάνατο του νεαρού φιλάθλου του ΠΑΟΚ
Η άφιξη της ομάδας του ΠΑΟΚ στο γήπεδο MotionTeam

Οι τέσσερις οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή επιτέθηκαν σε βάρος 8 οπαδών του ΠΑΟΚ και τους τραυμάτισαν. Ο 24χρονος στην προσπάθειά του να σωθεί, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περιστατικού επίθεσης σε βάρος 8 οπαδών του ΠΑΟΚ, που συνέβη στις 27 Απριλίου του 2017 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 24χρονου.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τέσσερις Έλληνες οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, ηλικίας 26, 29, 30 και 21 ετών, οι τρεις πρώτοι εκ των οποίων συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης, δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων Σύλληψης του 3ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, απρόκλητες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, εξύβριση και για αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, βραδινές ώρες στις 27 Απριλίου του 2017, μετά τον αγώνα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο, οι τέσσερις οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν σε βάρος 8 ατόμων που κινούνταν πεζή επί της οδού Αγίου Δημητρίου, καταφέρνοντας σε ορισμένους εξ’ αυτών χτυπήματα με χρήση σωματικής βίας και αντικειμένων και αφού τους εξύβρισαν, αφαίρεσαν μπλούζες τους που έφεραν διακριτικά ομάδας του ΠΑΟΚ.

Από την επίθεση τραυματίσθηκε σοβαρά ένας 24χρονος νεαρός, ο οποίος προκειμένου να διαφύγει και ενώ ήταν ήδη πολύ ζαλισμένος από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί, διέσχισε κάθετα το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο δίχως προφανή υπαιτιότητα του οδηγού και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της πόλης, όπου κατέληξε στις 3 Μαΐου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα