Στον Πειραιά με τέσσερα πλοία 1600 μετανάστες και πρόσφυγες

Στον Πειραιά με τέσσερα πλοία 1600 μετανάστες και πρόσφυγες
Πρόσφυγες από την Λέσβο αποβιβάζονται από το οχηματαγωγό Ελ.Βενιζέλος στο λιμάνι του Πειραιά.Το Ελ.Βενιζέλος ήταν το τελευταίο πλοίο για σήμερα και μετέφερε περίπου 2.000 πρόσφυγες κυρίως από το Αφγανιστάν,την Συρία και το Ιράκ.Οι περισσότεροι επιβιβάστηκαν απευθείας σε πούλμαν,με κατέυθυνση την Ειδομένη,προκειμένου να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.Σήμερα τρία πλοία που έφτασαν από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά,επιβίβασαν συνολικά 4.500 περίπου μετανάστες,Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν το πρωί τέσσερα οχηματαγωγά πλοία με πρόσφυγες και μετανάστες. Πόσοι παραμένουν στο Καστελόριζο

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν πρωινές ώρες τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 1.600 μετανάστες και πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, από τη Χίο το “Ελευθέριος Βενιζέλος” μετέφερε 729 άτομα και 590 το “Αριάνδη”, ενώ το “Νήσος Μύκονος” 209 άτομα από τη Μυτιλήνη και 74 από τη Χίο. Επίσης το blue star 2 μετέφερε 4 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο μεταφέρθηκαν το Σάββατο 20/02 με το διασωστικό σκάφος «Topaz Responder» που ανήκει σε μη κυβερνητική οργάνωση 300 μετανάστες και πρόσφυγες που είχε φθάσει στο Καστελόριζο από τα τουρκικά παράλια. Άλλοι 495 επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διαγόρας” με προορισμό τον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες 100 μετανάστες και πρόσφυγες εξακολουθούν να παραμένουν στον αστυνομικό σταθμό του νησιού και πρόκειται να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και αυτοί με προορισμό τον Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα