Στους 87 οι νεκροί-Ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες-νεκροτομές-Προχωράει η διαδικασία της ταυτοποίησης

Στους 87 οι νεκροί-Ολοκληρώθηκαν οι νεκροψίες-νεκροτομές-Προχωράει η διαδικασία της ταυτοποίησης
Η επόμενη μέρα στην Ραφήνα μετά τη φωτιά Eurokinissi

Προφανώς είχε κάνει λάθος η Πυροσβεστική αφού η Ιατροδικαστική Υπηρεσία ανακοίνωσε 86 νεκροψίες-νεκροτομές-Έως 10 ταυτοποιήσεις θυμάτων από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έως τώρα και αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των νεκροψιών και δεν προκύψει εντοπισμός άλλων θυμάτων, γίνεται προσπάθεια από τα Εγκληματολογικά να ολοκληρώσουν τις ταυτοποιήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο-Συνεχείς έρευνες δυτών και στη θάλασσα.

Τραγικός ο απολογισμός των νεκρών που πλέον έφτασαν τους 87. Εσφαλμένα η Πυροσβεστική ενημέρωνε επισήμως για 83 νεκρούς, την στιγμή που η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δηλώνει ότι ολοκλήρωσε το μεσημέρι της Παρασκευής την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής σε 86 σορούς θυμάτων που είχε παραλάβει. Πρόσθετα, ακόμη ένας διασωληνωμένος τραυματίας, ένας 62χρονος άντρας που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» άφησε δυστυχώς την τελευταία του πνοή.

Ευχή όλων να μην διευρυνθεί περισσότερο ο τραγικός αυτός κατάλογος των θυμάτων, ενώ ήδη τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ταυτοποιήσει έως 10 σορούς και έχουν ενημερώσει τους συγγενείς τους.

Γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια από τα Εγκληματολογικά να ολοκληρώσουν τις ταυτοποιήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να μην παρατείνεται άλλο η αγωνία των συγγενών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των ομάδων ερευνών στο Μάτι και πλήθους δυτών του Λιμενικού και εθελοντών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Σήμερα ελέγχθηκαν οι όρμοι Βραυρώνας και το Αυλάκι με αρνητικά αποτελέσματα ενώ οι έρευνες του Λιμενικού εκτείνονται μέχρι την Μακρόνησο.

Από τους 164 ενήλικες τραυματίες, νοσηλευόμενοι παραμένουν πλέον 49 ενήλικες, από τους οποίους οι 11 είναι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Ένας διασωληνωμένος 73χρονος κατέληξε χθες στο ΚΑΤ και ένας ακόμη τραυματίας διασωληνώθηκε χθες. Παραμένουν νοσηλευόμενα 4 από τα 23 παιδιά, από τα οποία κανένα δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία της αναγνώρισης μέσω DNA, ακολουθείται και για τους βαριά τραυματίες που παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, αφού δεν έχει επιτραπεί σε συγγενείς που αναζητούν τους δικούς τους να εισέλθουν στις Εντατικές για να τους αναγνωρίσουν.

Η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 90 άντρες της Πυροσβεστικής με 40 οχήματα, 9 οχήματα ΟΤΑ, 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 μηχανήματα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Πρόσθετα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα στην Κύθνο.

Ανά τομείς και κατόπιν χαρτογράφησης η έρευνα

Πιο συγκεκριμένα, στη περιοχή και συγκεκριμένα στα όρια της Νέας Μάκρης έχει εγκατασταθεί το Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής «Όλυμπος», απ’ όπου η συντονίζονται 14 ομάδες των 10 ατόμων για τα σπίτια που θα ερευνήσουν κατόπιν χαρτογράφησης. Χθες ελέγχθηκαν 5 σπίτια που εκφράζοντα φόβοι για τυχόν ύπαρξη θυμάτων, ευτυχώς όμως με αρνητικά αποτελέσματα και οι έρευνες συνεχίζονται.

Για κάποια άλλα κλειδωμένα σπίτια θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία μέσω Αστυνομίας με κλειδαρά, ενώ φαίνεται πως οι έρευνες στην στεριά τουλάχιστον, βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης. Σημειώνεται ότι πλήθος κατοίκων έχουν επιστρέψει στην περιοχή και σε όσα σπίτια είναι κατοικήσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Πυροσβεστική παρακαλούνται οι συγγενείς των αγνοουμένων να προσέρχονται στο αμφιθέατρο του εργαστηρίου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί, έως σήμερα στις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί, για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Σημειώνεται επίσης, ότι ήδη έχουν εντοπιστεί ζωντανοί 40 άτομα και έχουν διαγραφεί από την σχετική λίστα των αγνοουμένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα