Σβάστικες, βιβλία για τον Χίτλερ και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στις γιάφκες των ναζιστών

Σβάστικες, βιβλία για τον Χίτλερ και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στις γιάφκες των ναζιστών

Γκαζάκια, δεκάδες κιλά εκρηκτικών υλών, αλλά και σημαίες της ναζιστικής Γερμανίας, στιλέτα και καραμπίνες μεταξύ των ευρημάτων της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων μελών των ακροδεξιών εγκληματικών οργανώσεων

Δέος και προβληματισμό προκαλούν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα σπίτια των μελών της ναζιστικής οργάνωσης ‘Combat 18’ και ‘Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές’ που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική την περασμένη Τρίτη. Στιλέτα, γκαζάκια, τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών υλών, μαχαίρια και προπαγανδιστικό υλικό υπέρ της ναζιστικής και εθνικιστικής ιδεολογίας βρέθηκαν μεταξύ των αντικειμένων που κατάσχεσε η Ελληνική Αστυνομία και τις φωτογραφίες των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη, το astinomia.gr.

Από την πρώτη στιγμή, η αντιτρομοκρατική είχε ενημερώσει για τα ευρήματα, 50 κιλών νιτρικής αμμωνίας, αρκετή ποσότητα δηλαδή για να ισοπεδωθεί ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που εντοπίστηκε ανάμεσα σε σβάστικες, κυνηγετικά όπλα, γκαζάκια και βόμβες μολότοφ. Επίσης, η αστυνομίας κατάσχεσε βιβλία για τον Αδόλφο Χίτλερ και την ναζιστική ιδεολογία, ακόμη και τη σημαία του τρίτου Ράιχ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση την Τετάρτη, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή άλλων δύο ατόμων, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες είναι και ένας δικηγόρος.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών) , οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα