Συγκέντρωση στήριξης στον Βασίλη Δημάκη

Συγκέντρωση στήριξης στον Βασίλη Δημάκη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΑΚΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Eurokinissi

Μεγάλη συγκέντρωση στήριξης στον κρατούμενο φοιτητή Βασίλη Δημάκη, πραγματοποιήθηκε από εκατοντάδες πολίτες έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με πανό στα χέρια και συνθήματα που ζητούσαν να δοθεί στον Βασιλη Δημάκη η δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα του, εκατοντάδες ανθρώποι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Κατεχάκη.

Ο συνήγορος του Βασίλη Δημάκη, Θανάσης Καμπαγιάννης και ο δάσκαλός του, Πέτρος Δαμιανός μίλησαν στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας το Πολίτη. Ο πρώτος περιέγραψε όσα έχουν συμβει τις τελευταίες ημέρες, μιλώντας για εμπαιγμό της Γ. Γ. Αντεγκληματικης Πολιτικής και ο δεύτερος μετέφερε όσα του είπε ο κρατούμενος, το πρωί που τον επισκέφθηκε στη φυλακή.

Απέναντι από τους συγκεντρωμένους βρέθηκαν τρεις κλουβες των ΜΑΤ που εμπόδιζαν τον δρόμο προς την είσοδο του υπουργειου, ενώ άνδρες των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί μπροστά από τα οχήματα.

Στα πλακάτ και τα πανό αναγράφονταν συνθήματα όπως: “Αλληλεγγύη στον Βασίλη Δημάκη”, “Όχι στην εκδικητική μεταχείριση του Βασίλη Δημάκη”, “Είναι ένας άνθρωπος που τον εμποδίζουν να βαδίσει, είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδενουνε”. Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για εγκληματική πολιτική της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικης Πολιτικής, ζητώντας την παραίτηση της Γενικής Γραμματέως, Σοφίας Νικολάου.

Διαμαρτυρία για τον Βασίλη Δημάκη News 24/7

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν και μέλη του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Πολιτικών Επιστημών, όπου φοιτα ο κρατούμενος, αλλά και μέλη δεκάδων συλλογικοτήτων που είχαν πραγματοποιήσει κάλεσμα για την συγκέντρωση.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version