Ανάσα Αξιοπρέπειας: Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση

Ανάσα Αξιοπρέπειας: Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΒΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Πολίτες της Αθήνας, αλλά και όλων των ελληνικών πόλεων διαδήλωσαν υπέρ της κυβέρνησης, την ώρα του eurogroup. Συγκεντρώσεις οργανώνονται και στην Κύπρο

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, καθώς χιλιάδες πολίτες προσήλθαν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook, για συλλαλητήρια υπέρ της κυβέρνησης, την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε στο Eurogroup για να διαπραγματευθεί το ελληνικό πρόγραμμα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κόσμος ήταν πολύ περισσότερος από την περασμένη Πέμπτη, όταν είχε γίνει ανάλογο κάλεσμα. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 10.000 άτομα. “Μέρκελ φύγε από την Ε.Ε.”, ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους, που σχεδίασαν πορεία προς το γερμανικό προξενείο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΒΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και ανά την Ευρώπη, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη που κυκλοφόρησε στα social media.

Κεντρικό και κοινό σύνθημα η φράση “Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα”.

Συγκέντρωση στη Λωζάνη


Συγκέντρωση στις Βρυξέλλες

 

Συγκέντρωση στο Λονδίνο


Όπως σημείωναν οι διαχειριστές της εκδήλωσης με τίτλο “Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα”, το πρώτο μήνυμα εστάλη στην πρώτη συγκέντρωση της Πέμπτης. “Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του” ανέφεραν.

Όλα αυτά φυσικά έρχονται παράλληλα με το κρίσιμο έκτακτο Eurogroup στο οποίο και η Ελλάδα αναμένεται να εκθέσει τις προτάσεις της και να ζητήσει την περίφημη συμφωνία γέφυρα, μέχρι την επίτευξη συνολικής λύσης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

To News247 βρέθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

Συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Παράλληλα, συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε κάτω από συνεχή χιονόπτωση, στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, από πρώην εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ, μέλη πολιτικών φορέων και σωματείων, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 μηνών από το κλείσιμο του πρώην φορέα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Με κεντρικό σύνθημα “Όχι στο μαύρο των εκβιασμών”, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να δώσουν στο συλλαλητήριο “χαρακτήρα κατά των εκβιασμών των δανειστών”, στηρίζοντας -όπως τονίζουν- με αυτό τον τρόπο τα “αυθόρμητα λαϊκά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα στο Σύνταγμα και αλλού”.

Όπως υπογράμμιζαν στο σχετικό κάλεσμα, “οι τελευταίες εξελίξεις καταδεικνύουν με τον πλέον επιτακτικό τρόπο την ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας πραγματικός δημόσιος πυλώνας ενημέρωσης, ο οποίος θα πληροφορεί υπεύθυνα τον λαό κόντρα στην προπαγάνδα των ιδιωτικών φιλομνημονιακών μέσων”.

ΑΘΗΝΑ-Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ β ΠΟΣΠΕΡΤ σε συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Η αστυνομική παρουσία ήταν διακριτική, μόνο με περιπολικά, και η λεωφόρος Μεσογείων παρέμεινε ανοιχτή στο ρεύμα της ανόδου, ενώ έκλεισε το ρεύμα καθόδου.

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ ο αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ Νίκος Παππάς ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ότι σε διάστημα ενός μήνα θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την επανίδρυση της ΕΡΤ, που θα δημιουργεί ένα διαυγές και κατοχυρωμένο νομικό πλαίσιο, χωρίς ρεβανσισμούς, προχειρότητες και μαύρο στις οθόνες. “Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ γιατί ο λαός αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ. Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας θα κλείσει” είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αστρονομικοί μισθοί για λίγους και εκλεκτούς, οι εξωφρενικές δαπάνες και οι ανισότητες θα τελειώσουν.

Ο κ. Παππάς είπε μάλιστα ότι όσοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ το επιθυμούν μπορούν να γυρίσουν στην νέα ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι η επαναπρόσληψή τους δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού συνεχίζεται η χρηματοδότηση από το ανταποδοτικό τέλος.

Βγήκαν στις πλατείες οι πολίτες σε Κόρινθο, Τρίπολη και Καλαμάτα

Εκατοντάδες πολίτες, με πρόσκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώθηκαν στις 6.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις-πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου, δηλώνοντας εμπράκτως τη στήριξή τους στην κυβέρνηση.

Με σύνθημα “Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε”, άτομα κάθε ηλικίας αψήφησαν το τσουχτερό κρύο- το θερμόμετρο έδειχνε μείον 2 βαθμούς στο κέντρο της Τρίπολης- και συμμετείχαν στη συγκέντρωση υποστήριξης των προσπαθειών της κυβέρνησης για το τέλος της σκληρής λιτότητας και τη διάσωση της χώρας.

Μεγάλη συμμετοχή στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας φώναζαν συνθήματα, κρατούσαν ελληνικές σημαίες, καθώς και πανό που μεταξύ άλλων έγραφαν “Διεκδικούμε τις ζωές πίσω και αγωνιζόμαστε για αυτό”, “Τέρμα στην λιτότητα και την ανεργία”.

Παράλληλα, συλλογικότητες και φορείς που είχαν πάρει την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την συμμετοχή του κόσμου.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν απόψε στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο, καθώς και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας.

Βίντεο: patrastimes.gr

Συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου

Με κεντρικά συνθήματα «Ανάσα Αξιοπρέπειας» και «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, ΝΙΚΑΜΕ», πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια υποστήριξης των θέσεων της κυβέρνησης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.

Από τις 6 το απόγευμα, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, πλήθος πολιτών κατέκλεισε τις κεντρικές πλατείες των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Ηγουμενίτσας και της Άρτας.

Το κάλεσμα των πολιτών έγινε μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Στους δρόμους και οι Κρητικοί

Στους δρόμους βγήκαν και οι Κρητικοί στο Ηράκλειο, στην πλατεία Ελευθερίας και στα Χανιά με αφορμή την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η συγκέντρωση έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω του ψύχους και της βροχής που δεν εμπόδισε τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο .

“Ανάσα αξιοπρέπειας σε όλη την Ελλάδα” ήταν το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου στο Ηράκλειο όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας που οργανώθηκε, από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από πολίτες ενώ υπάρχουν και πανό με συνθήματα καθώς και ελληνικές σημαίες.

Με κεντρικό σύνθημα “Ανάσα αξιοπρέπειας όχι στη λιτότητα”, διαδήλωσαν και εκατοντάδες πολίτες από τα Χανιά στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στην εκδήλωση με πανό και μικροφωνική συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων διεκδικώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

 

Φωτογραφίες: cretapost.gr

Διαμαρτυρία και στην Κύπρο υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα, έξω από το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση, που αποτελεί και διαμαρτυρία για τις πολιτικές λιτότητας στην Κύπρο, διοργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου, οργάνωση που συστάθηκε για να προσφέρει εξυπηρέτηση των περίπου 40.000 Ελλαδιτών μεταναστών στην Κύπρο.

Κόμματα τα αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην συγκέντρωση και κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους.

ΑΚΕΛ: Ο Αναστασιάδης να κάνει πράξη τη δέσμευσή του στον Έλληνα πρωθυπουργό

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕλ δήλωνε: “Η ανάγκη έκφρασης αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό δεν συνδέεται μονάχα με τους ισχυρούς δεσμούς των δυο λαών μας. Είναι ταυτόχρονα άρρηκτα συνδεδεμένη με την πάλη των εργαζομένων και των λαών της Ευρώπης κατά των αντιλαϊκών, αδιέξοδων πολιτικών λιτότητας των κυρίαρχων κύκλων των Βρυξελλών και των καταστροφικών συνεπειών τους σε βάρος της ευρωπαϊκών κοινωνιών” ενώ παράλληλα καλούσε τον Κύπριο πρωθυπουργό και τους Ευρωβουλευτές να κινηθούν μεθοδικά για τη στήριξη της Ελλάδος στο Eurogroup.

ΕΔΕΚ: Υποστήριξη στην Ελληνική Κυβέρνηση

Και το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του νησιού θα βρέθηκε στην εκδήλωση που θα επαναληφθεί και την Κυριακή 15 Φλεβάρη, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωομάδας την επομένη (16/2/2015) στις Βρυξέλλες.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό και στη Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό θα πραγματοποιηθεί απόψε και στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανωτικής επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν αρκετές ανθρωπιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αμερικανικής μεγαλούπολης, η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στις 1:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας).

Όπως επισημαίνεται, “στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης θα απαιτήσουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση”.

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι “μετά την εκλογή της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες”.

Οι διοργανωτές καλούν τους φίλους τους στη Νέα Υόρκη να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα