Συγκλονιστικό βίντεο: Οι πρώτες στιγμές μετά την αιματηρή καραμπόλα στην Εγνατία

Συγκλονιστικό βίντεο: Οι πρώτες στιγμές μετά την αιματηρή καραμπόλα στην Εγνατία

Στη δημοσιότητα βίντεο με τις πρώτες στιγμές μετά την αιματηρή καραμπόλα στην Εγνατία. Η νταλίκα φλέγεται, τραυματίες είναι ξαπλωμένοι στο δρόμο, πανικόβλητοι οδηγοί προσπαθούν να απεγκλωβιστούν

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την καραμπόλα στην Εγνατία οδό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα και δεκάδες να τραυματιστούν.

Στα στιγμιότυπα φαίνεται η νταλίκα, που σκόρπισε τον όλεθρο το πρωί της Κυριακής (05/10), να φλέγεται, οδηγοί και επιβαίνοντες αυτοκινήτων να προσπαθούν να βοηθήσουν άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματά τους. Άλλοι κάθονται σε μια άκρη, προσπαθώντας να συνέλθουν από το σοκ και να καταλάβουν τι έχει συμβεί και άλλοι τρέχουν να απομακρυνθούν.

Να θυμίσουμε ότι την Δευτέρα (06/10) επρόκειτο να απολογηθούν ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός του φορτηγού και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης έργων. Αμφότεροι πήραν προθεσμία, ο πρώτος για την ερχόμενη Πέμπτη και ο δεύτερος για την Τρίτη (07/10).

Ο οδηγός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι για 23 χιλιόμετρα δεν είχε φρένα,  κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή ενώ ο υπεύθυνος της εταιρίας για παραβάσεις περί συγκοινωνιών.

Εν τω μεταξύ, εξιτήριο πήραν 9 από τους 30 τραυματίες, που είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Βέροιας. Στον αντίποδα, 17 συνεχίζουν να νοσηλεύονται, με έναν 76χρονο να είναι σε κρίσιμη κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και στα δύο πλευρά και θλάση του μεσεντερίου.

Την ίδια ώρα, οι ευθύνες έχουν γίνει μπαλάκι. Επιβάτες αυτοκινήτων που ήταν στο σημείο κάνουν λόγο για ελλιπή σήμανση στα έργα που ήταν σε εξέλιξη, η Εγνατία Οδός ΑΕ δεν έδωσε καμία εξήγηση, ενώ η Διεύθυνση Περιφερειακής Υπηρεσίας Έργων και Συντήρησης Γρεβενών είπε ότι την ευθύνη την έχει ο ανάδοχος του έργου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα