Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φλεγόμενο πλοίο: “Από τη φωτιά λιώνουν οι σόλες των παπουτσιών μας”

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το φλεγόμενο πλοίο: “Από τη φωτιά λιώνουν οι σόλες των παπουτσιών μας”

Τι συμβαίνει στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic, περιγράφουν επιβάτες, την ώρα που η επιχείρηση για τη διάσωσή τους είναι σε πλήρη εξέλιξη (vids)

Τις δύσκολες ώρες που πέρασαν και συνεχίσουν να περνούν, μέχρι να διασωθούν, περιγράφουν οι επιβαίνοντες στο πλοίο Norman Atlantic, το οποίο έπιασε φωτιά τα ξημερώματα της Κυριακής (28/12) ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, εκτελώντας το δρομολόγιο Πάτρα-Ανκόνα.

Οι μαρτυρίες των επιβατών του πλοίου τις πρώτες ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς, είναι συγκλονιστικές. “Πέφτει χαλάζι και βροχή και παγωμένος αέρας. Βλέπω καράβια κοντά μας αλλά δεν μπορώ να μας προσεγγίσουν. Η φωτιά επεκτείνεται, το πλοίο είναι ακυβέρνητο” ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια επιβάτη.

Άλλος επιβάτης επεσήμανε: “Σπάσαμε τα παράθυρα, δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε”. “Θέλουμε επειγόντως βοήθεια. Δεν μπορούμε να φύγουμε από το καράβι. Δεν υπάρχουν βάρκες, δεν υπάρχει τίποτα. Έχουμε εγκλωβιστεί τέρμα πάνω, φυσάει τρελά, το καράβι από παντού έχει πάρει φωτιά. Βλέπουμε τις φλόγες, αυτοκίνητα που καίγονται. Η κατάσταση είναι σοβαρή, θα πνιγούμε όλοι. Δεν μπορεί να έρθει πλοίο δίπλα, έχει 10 μποφόρ. Κάνουμε τον σταυρό μας να μην πάρει κλίση το καράβι. Το πλήρωμα έριξε τα βαρελάκια στη θάλασσα, τα πήρε ο αέρας, έφυγαν, μία βάρκα έριξαν μόνο μεγάλη. Από τη μία πλευρά του καραβιού γιατί η άλλη φλέγεται. Τι να πούμε, η λαμαρίνα καίει” δήλωσε ένας τρίτος επιβάτης.

“Μύρισε καπνός στην καμπίνα. Φορέσαμε ζεστά ρούχα και βγήκαμε έξω. Υπάρχουν πολλά παιδάκια και ηλικιωμένοι. Είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο και προσπαθούμε να ζεσταθούμε”. Την ίδια στιγμή, συνεπιβάτης της φωνάζει: “Αν δεν πνιγούμε, θα πεθάνουμε από το κρύο. Καίγονται αυτοκίνητα. Τα βλέπουμε να καίγονται. Οι σωσίβιες λέμβοι του πλοίου των Μινωικών που έχει φτάσει, δεν μπορεί να πλησιάσει λόγω του κακού καιρού”.

“Από τη φωτιά λιώνουν οι σόλες των παπουτσιών μας”, αποκάλυψε ένας ακόμα επιβάτης ενώ ένας από αυτούς που διασώθηκαν, επεσήμανε: “Κατά τις 6.30 το πρωί νιώσαμε να έρχεται από τον αγωγό στην καμπίνα μία περίεργη μυρωδιά. Δεν είχε χτυπήσει συναγερμός. Ξυπνήσαμε από έναν περίεργο καπνό, που έβγαζε το κλιματιστικό στην καμπίνα μας, στον 6ο όροφο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα