Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε όλη τη χώρα – Το κάλεσμα των διοργανωτών

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε όλη τη χώρα – Το κάλεσμα των διοργανωτών
Συλλαλητήρια σε 21 πόλεις για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ Eurokinissi

Με κινητοποιήσεις σε 21 πόλεις η Επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας θέλει να επιτύχει την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, κατά της λύσης για το Σκοπιανό. Σε δηλώσεις που έκαναν οι βουλευτές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Γιώργος Γεωργαντάς στο Ραδιόφωνο 24/7, αποτυπώνεται η ανοιχτή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τα συλλαλητήρια.

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα ετοιμάζει η “Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, σήμερα, με στόχο να πιέσει ενάντια στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως σήμερα διαδηλώσεις έχουν προβλεφθεί σε 21 πόλεις σε όλη την χώρα, με την Βόρεια Ελλάδα να έχει όπως είναι φυσικό την τιμητική της.

Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι πόλεις στις οποίες αναμένεται να ξεκινήσει το συλλαλητήριο από τις 19.30.

Νωρίτερα, από την σελίδα στο Facebook, η επιτροπή εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον κόσμο να συμμετέχει στα συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα και να “αναλογιστεί” όπως αναφέρουν “τις ευθύνες τους με την ιστορία”.

“Αύριο θα έχεις την ευκαιρία να στείλεις ένα εκκωφαντικό μήνυμα σε εκείνους που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία” σημειώνει επιπλέον η ανακοίνωση που στη συνέχεια κάνει αναφορά στους Μακεδονομάχους που θυσιάστηκαν όπως γράφει χαρακτηριστικά για την Μακεδονία.

Εν τω μεταξύ, ενεργός είναι ο ρόλος της εκκλησίας στις κινητοποιήσεις με μια σειρά από Μητροπολίτες να τοποθετούνται θετικά υπέρ των Συλλαλητηρίων, αλλά και να προτρέπουν τους πιστούς να παραβρεθούν σε αυτά. Ένας εξ αυτών και ο Μητροπολίτης Ιωήλ Φραγκάκος. “Είναι αξιοσημείωτο ότι ο γνωστός σε όλους άγιος των ημερών μας, ο πατήρ Παΐσιος έκρινε την συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους συλλαλητήρια ως ομολογία πίστεως” σημειώνει μεταξύ άλλων.

Tριαντάφυλλος Μηταφίδης: Τα συλλαλητήρια προσφέρουν χείριστη υπηρεσία

“Αυτά τα συλλαλητήρια προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην προσπάθεια να βρεθεί λύση στο θέμα των Σκοπίων”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μυταφιδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24.7 και πρόσθεσε:

“Εγω άλλα και η κυβέρνηση , δεν προσφέρουμε πολίτικες πλάτες σε τέτοιου είδους λαοσυνάξεις , για να θυμηθούμε μια φράση του Χριστόδουλου”.

Ο κ. Μηταφίδης επέκρινε και όλους εκκενώνουν που όπως είπε επενδύουν στα συλλαλητήρια και υπενθύμισε ότι οι αντιμακεδονικής οργανώσεις που είναι μεταξύ των διοργανωτών έστειλαν στον υπουργό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλητικά εξώδικα ότι θα τους παραπέμψουν για εσχάτη προδοσία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: “Εμεις στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μια θέση αρχής που την παλεύουμε χρονιά, από την δεκαετία του 90, κόντρα σε όλους αυτούς που δημιουργούν εθνικές ψυχώσεις , φοβίες , επενδύουν σε πολίτικες καριερίστες και στρώνουν τον δρόμο στους τραμπούκους. Όλοι αυτοί κακός φανατίζουν τον κόσμο και δημιουργούν ψυχώσεις”.

Ακούστε εδώ την συνέντευξή του στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Γιώργος Γεωργαντάς: Τα συλλαλητήρια δίνουν δύναμη στις κυβερνήσεις

“Τα συλλαλητήρια δίνουν δύναμη για να είναι πιο ισχυρά τα διαπραγματευτικά όπλα των κυβερνήσεων. Νομίζω ότι αυτό είναι πάγια θέση και της παρούσας κυβέρνησης…έτσι ώστε να δείχνει ότι οι υποχωρήσεις δεν μπορεί να είναι μεγάλες. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο σε κάποιο βαθμό την δεσμεύει”, είπε ο βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

“Υπάρχουν δύο μεγάλα σφάλματα του κυρίου Κοτζιά. Τα αρχεία του υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι οποιοδήποτε έγγραφο, του οποίου μπορεί να κάνει χρήση για να απενοχοποιηθεί ο ίδιος, ή για να ενοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους. Είναι έγγραφα της χώρας, τα οποία θα πρέπει να αξιολογούνται πάρα πολύ σοβαρά για να δοθούν στη δημοσιότητα. Ίσως δεν πρέπει να δίνονται και ποτέ. Επιπλέον, αυτό το έκανε σε μία πολυ κρίσιμη στιγμή και γεννώνται σοβαρά ερωτήματα για την σκοπιμότητα αυτής της αναφοράς”, πρόσθεσε ο κύριος Γεωργαντάς στον απόηχο της συνέντευξης Κοτζιά στην ΕΡΤ1, όπου ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι κυβερνήσεις της ΝΔ είχαν διαπραγματευτεί στη βάση του ονόματος “Μακεδονία-Σκόπια”.

Ακούστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη του Γιώργου Γεωργαντά στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα