Συλλαλητήρια ΠΑΜΕ - ΑΔΕΔΥ κατά του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Βουλή ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα
Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην Βουλή ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα EUROKINISSI

Τρεις διαφορετικές κινητοποιήσεις με ίδιο προορισμό πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και τα πρωτοβάθμια Σωματεία προχώρησαν σε κινητοποίησεις το μεσημέρι της Πέμπτης ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Πρώτο το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στις 13.00 στην Ομόνοια. Αφού πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες, η πορεία ξεκίνησε και μέσω της οδού Σταδίου έφτασε μπροστά στη Βουλή.

Το πανό στην κεφαλή της πορείας έγραφε: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας. Αγώνας - Οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας».

Ταυτόχρονα στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκε η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει προκηρύξει Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 ώρα το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Παράλληλα στην πλατεία Κολοκοτρώνη συγκεντρώθηκαν τα πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία επίσης κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Τα Συνδικάτα και τα Σωματεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, να μην περάσουν τα «αντιλαϊκά» μέτρα που περιλαμβάνει το Πολυνομοσχέδιο και να καταργηθούν τα ήδη ψηφισμένα μέτρα των τριών μνημονίων, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, όχι στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όπως υποστηρίζουν με το Πολυνομοσχέδιο συντελείται η πλήρης παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές, οι συντάξεις θα μειωθούν μέχρι 35% και θα επέλθει νέο χτύπημα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: απεργία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο - Υψηλοί τόνοι για το Σκοπιανό

Συλλαλητήρια και απεργίες στα μέσα παραλύουν την Αθήνα

SHARE: