Συλλήψεις για βεγγαλικά και κροτίδες σε όλη την χώρα

Συλλήψεις για βεγγαλικά και κροτίδες σε όλη την χώρα
Κατασχεμένες κροτίδες και βεγγαλικά ΕΛ.ΑΣ.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την Επικράτεια για βεγγαλικά και κροτίδες. Συνεχείς οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις πυροτεχνημάτων, κροτίδων και βεγγαλικών

Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι της Αστυνομίας για κατοχή και εμπορία βεγγαλικών σε καταστήματα και πλανόδιους σε όλη την Επικράτεια, με δεκάδες συλλήψεις και κατασχέσεις πυροτεχνημάτων, βεγγαλικών και κροτίδων.

Στο Περιστέρι

Συνελήφθησαν στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, πέντε Έλληνες, ηλικίας 16, 22, 27, 27 και 52 ετών, για παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Ειδικότερα, κατά την διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, κατελήφθησαν τρείς εκ των προαναφερόμενων δραστών να έχουν στην κατοχή τους κροτίδες, τις οποίες είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από κατάστημα ψιλικών ιδιοκτησίας του 27χρονου. Από την περαιτέρω έρευνα στο κατάστημα, στο οποίο διαπιστώθηκε ως υπεύθυνη η 52χρονη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.678 πυροτεχνήματα, 890 κροτίδες, 21 καπνογόνα και ένα βεγγαλικό.

Οι συλληφθέντες, πλην του ανηλίκου, με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στην Αιγιαλεία

Σε περιοχή της Αιγιαλείας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, μια 52χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων . Ειδικότερα, στο πλαίσιο καταπολέμησης της παράνομης πώλησης κροτίδων και βεγγαλικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ενήργησαν έλεγχο σε περίπτερο ιδιοκτησίας ενός 29χρονου, στο οποίο εργαζόταν η 52χρονη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν 50 κουτιά, που περιείχαν συνολικά 2.500 παιδικά αθύρματα και ένα κουτί, που περιείχε συνολικά 50 κροτίδες. Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο της 52χρονης οι αστυνομικοί βρήκαν στο χώρο των αποσκευών και κατέσχεσαν 23 ακόμα κουτιά, που περιείχαν συνολικά 1.150 κροτίδες. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Στην Καλαμάτα

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και την παράνομη κατοχή κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, συνελήφθη το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 19χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση των νομοθεσιών περί βεγγαλικών και κροτίδων και περί εκρηκτικών.

Ειδικότερα το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, στην Καλαμάτα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 19χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν 2.110 κροτίδες, ποσότητα πυρίτιδας, συνολικού βάρους 30 γραμμαρίων, τρεις πυροκροτητές, ποσότητα θειαφιού, συνολικού βάρους 90 γραμμαρίων, μία βραδύκαυστη θρυαλλίδα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Συμβουλές από την ΕΛΑΣ προς τους γονείς

Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον, για την αποφυγή ατυχημάτων και άλλων δυσάρεστων περιστατικών από την παράνομη εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων και βεγγαλικών . «Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα σε όλη τη χώρα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων, συμβουλεύει και συνιστά στους πολίτες και ιδιαίτερα στους γονείς τα εξής:

– Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

– Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη.

– Μην τα αγοράζετε.

– Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

– Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

– Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα προκληθεί ατύχημα.

– Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

– Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα