Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για μεταφορά 750 προσφύγων και μεταναστών

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για μεταφορά 750 προσφύγων και μεταναστών
Μεταφρορά προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας Eurokinissi

Με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και συμφωνήθηκε η μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο και 350 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γαλλία.

Η μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο και 350 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γαλλία συμφωνήθηκε κατα τη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave, επιβεβαιώθηκε η πρόθεση της Γαλλίας να υποδεχθεί το προσεχές διάστημα 400 αιτούντες άσυλο που σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς και η απόφαση να αυξηθεί η γαλλική συμμετοχή στις αποστολές Frontex στην Ελλάδα, όπως είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Ιανουάριο, μεταξύ του κ. Κουμουτσάκου και του Γάλλου Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Laurent Nuñez.

Οι διαδικασίες εξέτασης των προς μετεγκατάσταση αιτούντων, οι οποίες είχαν διακοπεί προσωρινά λόγω της υγειονομικής κρίσης, θα ξεκινήσουν εκ νέου το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πέραν αυτών, συμφωνήθηκε ότι η Γαλλία θα δεχθεί, επιπλέον, 350 ασυνόδευτους ανήλικους. Στο πλαίσιο αυτό, η πρώτη ομάδα 50 ανήλικων προγραμματίζεται να αναχωρήσει εντός του Ιουλίου.

Το μέτρο αφορά  μετανάστες που προέρχονται κυρίως από αφρικανικές χώρες. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version