Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σύμη: Χωρίς ρεύμα το νησί – Τεράστιες καταστροφές

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Σύμη: Χωρίς ρεύμα το νησί – Τεράστιες καταστροφές
ΝΑΥΠΛΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ EUROKINISSI

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από χείμαρρους και κατέληξαν στον βυθό της θάλασσας. Ελλείψει πυροσβεστικής δύναμης στο νησί μεταβαίνουν ενισχύσεις της Πυροσβεστικής από την Ρόδο

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν προκληθεί από ορμητικούς χείμαρρους στην Σύμη από την σφοδρή καταιγίδα που έπληξε νωρίτερα το απόγευμα το νησί.

Αρκετά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και κατέληξαν μαζί με φερτά υλικά στην προβλήτα, ενώ 3-4 από αυτά κατέληξαν στον βυθό του λιμανιού.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα σε ρέμα που μετατράπηκε σε χείμαρρο και αυτή την ώρα γίνονται έρευνες από το Λιμενικό για να διαπιστωθεί μη τυχόν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα σε αυτά, με αρνητικό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, ενώ και η Αστυνομία δεν έχει μέχρι στιγμής αναφορά για τυχόν αγνοούμενα άτομα.

Αρκετά σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν ενώ λόγω ανυπαρξίας πυροσβεστικού κλιμακίου στο νησί, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα μεταβεί με ελικόπτερο κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Αθήνα στην Σύμη και κλιμάκιο Πυροσβεστών με οχήματα και αντλίες θα μεταβεί με πλοίο από την Ρόδο.

Οι όποιες προσπάθειες παροχής βοήθειας γίνονται από το Λιμενικό και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ενώ στο νησί έχει πέσει και η ηλεκτροδότηση.

“Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα” ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακολοδούκας, μιλώντας για “τεράστια καταστροφή”.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο blue star paros, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή. Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Βίντεο από τη Σύμη δείχνει τα ορμητικά νερά που καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Μεταβαίνει εκτάκτως στο Νησί ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Στη Σύμη μεταβαίνει εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή.

Ο κ.Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα