Συμβασιούχοι Πυροσβέστες: Είμαστε στο σημείο μηδέν

Συμβασιούχοι Πυροσβέστες: Είμαστε στο σημείο μηδέν

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν συμβασιούχοι πυροσβέστες στο κέντρο της Αθήνας. Τι διεκδικούν οι πυροσβέστες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία μπροστά από τη Βουλή πραγματοποιούν οι πυροσβέστες πενταετούς διάρκειας το πρωί της Τρίτης.

Όπως λένε "το αίσθημα ευθύνης, ο ζήλος και η αυτοθυσία, την οποία επιδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμενοι, ώστε να κρατάμε τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας ακέραιες, κατά το ανθρωπίνως δυνατόν δεδομένων των ελλείψεων σε ατομικό και μηχανοκίνητο εξοπλισμό, δεν μας το αναγνώρισε ποτέ η Πολιτεία παρά το ότι είχαμε και 22 αδικοχαμένους συναδέλφους την ώρα του καθήκοντος με το μισθό των 650 ευρώ και προ ημερών δεν μνημονευτήκαμε καν στον αριθμό του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος".

 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης Συμβασιούχων Πυροσβεστών, μιλώντας στο News 24/7 είπε πως "Μετά από έναν μακρύ διάλογο έχουμε καταλήξει στο σημείο μηδέν. Θα είμαστε εδώ".

Ο Γενικος Γραμματέας της Ομοσπονδίας Στέλιος Πέπλης από την πλευρά του, τόνισε πως "Διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα. Όσα λέγαμε από τον Φεβρουάριο, βγήκανε τώρα τον Ιούλιο και ερχόμαστε στη δυσάρεστη θέση καλοκαιριάτικα να διαμαρτυρόμαστε πάλι".

 

Οι πυροσβέστες πενταετούς διάρκειας ζητούν:

1.Ανανέωση της σύμβασης των 1320 εποχικών- συμβασιούχων με 12 μήνες εργασία εκ των οποίων θα καλύπτουν 6 μήνες καταστολή και 6 μήνες πρόληψη.

2.Ανανέωση του πίνακα των επιτυχόντων- επιλαχόντων του 2011 για την λίστα των εξ εποχικών.

3.Πλήρη εναρμόνιση των καθηκόντων των εναπομείναντων  Π.Π.Υ. με αυτά του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.

4.Ανανέωση της θητείας των εναπομεινάντων Π.Π.Υ. έως κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.

5.Αμεση υλοποίηση του Ν. 3938/2011 για την μονιμοποίηση των ήδη αξιολογημένων 2097 ΠΠΥ τριετούς ανανέωσης.

6.Ένταξη του επαγγέλματος στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

7.Καταβολή επιδόματος 300 ευρώ στους Π.Π.Υ, που τυχόν τεθούν λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας ή ένεκα αυτής σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου, όπως ισχύει και στο μόνιμο προσωπικό.

SHARE:

24Media Network