Συναγερμός στη ΔΕΗ: Κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου

Συναγερμός στη ΔΕΗ: Κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.. Τσίπρας στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ και στο ορυχείο στο Αμύνταιο της Φλώρινας, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014. Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ "για την αποτροπή του ξεπουλήματος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η.)". Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επίσης συνάντηση με τους φορείς της περιοχής που συνδιοργάνωσαν το συλλαλητήριο στο Αμύνταιο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αμυνταίου. (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Μηχανήματα καταπλακώθηκαν από εδαφικές μάζες. Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές

Αποκόλληση τεράστιων εδαφικών μαζών και μετακίνηση τους σε απόσταση τουλάχιστον 40 μέτρων, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας.

Από την αποκόλληση των μαζών καταπλακώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς τρεις γιγάντιοι καδοφόροι εκσκαφείς ενώ κινδυνεύει με καταστροφή και ο τέταρτος εκσκαφέας καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε σε πλήρη εξέλιξη.

Η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να αποκλείσει το χώρο από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές

Στο ορυχείο Αμυνταίου και στη ΔΕΗ έχει σημάνει συναγερμός. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ενημερώθηκε και μεταβαίνει εκτάκτως στο Αμύνταιο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα