Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιές τα ξημερώματα σε Γέρακα και Άγιο Στέφανο

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιές τα ξημερώματα σε Γέρακα και Άγιο Στέφανο
Πυρκαγιά (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η φωτιά στον Γέρακα ξέσπασε σε έκταση κοντά σε σπίτια και χρειάστηκε μεγάλη κινητοποίηση από Πυροσβεστική και εθελοντές, ενώ στον Άγιο Στέφανο οριοθετήθηκε άμεσα.

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το πρωί της Δευτέρας (06/07) σε δασική έκταση στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες που δεν έχουν αντιμετωπίσει όμως κίνδυνο. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ήδη πάντως από την άμεση κινητοποίηση η φωτιά οριοθετήθηκε σύντομα και λίγο μετά τις 7 το πρωί τέθηκε και υπό μερικό έλεγχο.

Συναγερμός ωστόσο σήμανε μετά την μία τα ξημερώματα, για φωτιά που ξέσπασε σε περιαστική χορτολιβαδική έκταση, στο τέρμα της οδού Αροανίων στο Γέρακα Αττικής, αρκετά κοντά σε σπίτια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες, 12 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνέδραμαν και εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα ενώ είχε οριοθετηθεί από αρκετά νωρίτερα. Παρότι ήταν κοντά σε σπίτια δεν σημειώθηκαν τυχόν ζημιές. Για τα περιστατικά διενεργούνται παράλληλα έρευνες από τα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα της Πυροσβεστικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα