Συνάντηση Τόσκα με δημάρχους της παραλιακής για την αστυνόμευση της περιοχής

Συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα με δημάρχους των νοτίων προαστίων (Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Ελληνικού-Αργυρούπολης) με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας στις περιοχές τους.
Συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα με δημάρχους των νοτίων προαστίων (Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Ελληνικού-Αργυρούπολης) με αφορμή τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας στις περιοχές τους. EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα με τους πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης της Αττικής για να συζητήσουν θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης των περιοχών τους

Συνάντηση με τους πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης της Αττικής είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, με θέμα συζήτησης τα μέτρα ασφάλειας και αστυνόμευσης των περιοχών τους.

Πρόκειται για τους δημάρχους Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, Βάρης –Βούλας –Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλο, Ελληνικού –Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου οι οποίοι ήρθαν στη συνάντηση συνοδευόμενοι από αντιδημάρχους. Παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος και αξιωματούχοι της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά το πέρας της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε «σε πολύ καλό κλίμα», στο Υπουργείο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Τόσκας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο Υπουργείο τους πέντε δημάρχους της παραλιακής ζώνης, μετά από αίτημα-πρωτοβουλία του δημάρχου Φαλήρου κυρίου Χατζηδάκη. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, σε πολύ καλό κλίμα.

Συζητήσαμε τα προβλήματα της αστυνόμευσης στην Νοτιοανατολική περιοχή και πάρθηκαν αποφάσεις σε ό,τι αφορά ορισμένα επιμέρους ζητήματα και κλείσαμε ραντεβού για μετά από ένα μήνα, για τις 15 Μαΐου, ώστε να κάνουμε έναν απολογισμό, να δούμε τί διορθώθηκε και τί δεν διορθώθηκε και να προχωρήσουμε σε διορθωτικές κινήσεις. Με τέτοια διάθεση συνεργαζόμαστε με τους Δήμους. Όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα, όλοι ζούμε τις ίδιες καταστάσεις και με τέτοια αντίληψη, εποικοδομητική, το κράτος μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεργάζεται για να διορθώσουμε καταστάσεις. Θα ήθελα να δώσω το λόγο στον εκπρόσωπο των δημάρχων. Κύριε Δήμαρχε».

Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης: «Όλοι οι συνάδελφοι δήμαρχοι του παράκτιου μετώπου με σαφήνεια κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Καταγράφηκαν, αναγνωρίστηκαν τα προβλήματα και θα γίνουν προσπάθειες να υλοποιηθούν λύσεις εντός μηνός. Σε ένα μήνα θα είμαστε εδώ για το αν αυτά τα οποία εντοπίσαμε μπορούν να λυθούν και, αν χρειαστεί, θα ξαναγίνεται ανά μήνα η συνάντηση για να δίνουμε λύσεις και να μη μείνουν τα πράγματα μόνο στη θεωρία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εξοικονόμηση των 800 αστυνομικών και τι πρόκειται να γίνει για να μην υπάρξουν «παραθυράκια», τόνισε μεταξύ άλλων πως «για πάρα πολλά χρόνια γινόταν μόνο συσσώρευση αστυνομικών στη φύλαξη ατόμων και χώρων. Για πρώτη φορά πέρσι 450 άτομα έφυγαν από αυτήν την ασφάλεια προσώπων και πήγαν στην αστυνόμευση και χθες αποφασίστηκε 800 άτομα, 800 συγκεκριμένα άτομα, να φύγουν από την ασφάλεια προσώπων και χώρων, για να ενισχύσουν την αστυνόμευση των Δήμων, την αστυνόμευση της Αττικής. Η υλοποίηση αυτού του μέτρου θα γίνει τις επόμενες μέρες, θα γίνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος. Θα υπάρξει έλεγχος ονομαστικός από επιτροπή υπό τον Υπαρχηγό της Αστυνομίας, αλλά μπορεί και οποιοσδήποτε να λάβει γνώση αυτών των καταστάσεων, έτσι ώστε να μην φύγει κάποιος από την ασφάλεια κάποιου προσώπου και πάει σε κάποιο γραφείο».

Σε ό,τι αφορά το περίγραμμα των μέτρων για την Νοτιοανατολική Αττική, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Συζητήθηκαν επιμέρους μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια της παραλιακής περιοχής η οποία έχει ιδιαίτερη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου ένα μεγάλο μέρος των πολιτών από άλλες περιοχές πάνε για μπάνιο ή για να διασκεδάσουν σε αυτές τις περιοχές. Θα ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα με κάποιους αστυνομικούς από αυτούς που θα φύγουν από την ασφάλεια προσώπων, θα συνεργαστούμε με τους Δήμους στα θέματα των περιπολικών και των μοτοσυκλετών της διοικητικής μέριμνας και θα δοθούν επιπλέον οδηγίες στην συνέχεια στους υπηρεσιακούς αξιωματικούς, προκειμένου να μην διαρρέει προσωπικό για άλλες υποχρεώσεις της Αστυνομίας και να παραμένει το προσωπικό για την ασφάλεια της περιοχής».

Αναφερόμενος ο κ. Τόσκας στην έλλειψη του στόλου των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε πως «μακάρι, μέσα σε δύο χρόνια να λύνονταν τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Από το 2004 ελάχιστα οχήματα έχουν μπει στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας. Εμείς κάνουμε προσπάθειες με ευρωπαϊκά χρήματα. Πήραμε πρόσφατα από ό,τι είδατε αρκετά λεωφορειάκια της Αστυνομίας. Θα πάρουμε τους επόμενους μήνες, έναν αριθμό, γύρω στα 450 οχήματα. Ως το 10.000 που είναι ο συνολικός αριθμός, σε όλη την Ελλάδα, των οχημάτων της αστυνομίας, χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες και περισσότερα χρήματα, αλλά αξιοποιούμε κάθε πόρο προκειμένου να βελτιώσουμε καταστάσεις που είχαν συσσωρευτεί για πάρα πολλά χρόνια».

ADVERTISING

SHARE: