Συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ
Κατάληψη στο κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. Στο κτίριο έχουν αναρτηθεί πανό με συνθήματα για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Παραμένουν στο κτίριο της Πρυτανείας του πανεπιστημίου Αθηνών οι αντιεξουσιαστές που ζητούν την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία. Δεν έχει παρέμβει η Αστυνομία

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του κτιρίου της πρυτανείας του Πανεπιστημείου Αθηνών.

Η ομάδα αντιεξουσιαστών που κατέλαβε το κτίριο ζητώντας την απελευθέρωση κρατουμένων για τρομοκρατία και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, έχει αναρτήσει δύο πανό στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν, με κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο Inter Arma, οι κρατούμενοι για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Τη Δευτέρα, η Πρυτανεία του ιδρύματος επικοινώνησε τόσο με τον Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, όσο και με τις εισαγγελικές Αρχές, καλώντας τους να “πράξουν τα δέοντα” προκειμένου να λήξει η κατάληψη.

Στο σημείο υπάρχει μετέβη αστυνομική δύναμη, ενώ τρεις προσαγωγές που έγιναν γύρω από το κτίριο μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του News247, στους καταληψίες δόθηκε διορία για να βγουν από το κτίριο. Ο Αττικάρχης, αναμένει εντολές για να παρέμβει, ωστόσο αυτή η εντολή δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα