Συνεχίζονται οι μαζικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στις τουριστικές περιοχές των Ιονίων

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκαν 68 συλλήψεις για αδικήματα που αφορούν κλοπές, την παράνομη κατοχή όπλων, την κατοχή ναρκωτικών ουσιών, την διάθεση ειδών παραεμπορίου, την κατάληψη αιγιαλού και την ηχορύπανση-Βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 384 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Μεικτά συνεργεία αστυνομικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποίησαν εντατικούς προληπτικούς αστυνομικούς ελέγχους σε περιοχές με αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον κατά το χρονικό διάστημα 21 έως και 24 Ιουνίου.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται βάση συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού που εφαρμόζεται για την προστασία των τουριστικών περιοχών μεγάλης επισκεψιμότητας από παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν φαινόμενα μικροκλοπών, διαρρήξεων παραθεριστικών κατοικιών, παράνομης πώλησης ειδών παραεμπορίου, την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την οδηγική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα στην Κέρκυρα συνελήφθησαν 11 άτομα , μεταξύ των οποίων δύο για ναρκωτικά, ένας για καταδιωκτικά έγγραφα σε βάρος του και δύο για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Βεβαιώθηκαν 123 παραβάσεις του ΚΟΚ και 16 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στην Ζάκυνθο συνελήφθησαν 17 άτομα για αδικήματα που ενδεικτικά αφορούσαν, δύο την παράνομη οπλοκατοχή, 4 για ηχορύπανση και 8 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 81 παραβάσεις του ΚΟΚ.

Στην Κεφαλονιά συνελήφθησαν 18 άτομα , από τα οποία ξεχωρίζουν τρεις για παράνομη οπλοκατοχή, δύο για κλοπή, δύο για παρεμπόριο και 8 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Βεβαιώθηκαν 92 παραβάσεις του ΚΟΚ,  μεταξύ των οποίων, ένας για μέθη, δύο για ταχύτητα, τρεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, τρεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 5 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Στην Λευκάδα αντίστοιχα, κατά του ελέγχους συνελήφθησαν, 22 άτομα , από τα οποία ξεχωρίζουν ένας για μέθη, ένας για ηχορύπανση, 6 για παραεμπόριο, δύο περί αλλοδαπών, ένας για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, τρεις για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης, ένας για παραβίαση αιγιαλού. Βεβαιώθηκαν 88 παραβάσεις του ΚΟ Κ και 5 παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: