Συνεχίζουν οι απεργοί. Άλλη μια μονάδα της ΔΕΗ εκτός λειτουργίας

Συνεχίζουν οι απεργοί. Άλλη μια μονάδα της ΔΕΗ εκτός λειτουργίας
Υποσταθμός της ΔΕΗ στην Πάτρα την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014, ημέρα της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εναντίον της αποκρατικοποίησης της επιχείρησης. (EUROKINISSI) Eurokinissi

Πιθανές διακοπές ρεύματος μέσα στο Σαββατοκύριακο. Νέους τρόπους αντίδρασης αναζητούν οι απεργοί, μετά την επίταξη

Νέα μείωση της διαθέσιμης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επέβαλε η ΓΕΝΟΠ το πρωί του Σαββάτου παρά, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων. Η ΓΕΝΟΠ μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας από το Σάββατο και έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς.

Οι μονάδες που βρίσκονται τώρα εκτός λειτουργίας είναι συνολικά 14, ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Η ΔΕΗ δεν αποκλείει να χρειαστούν περικοπές ηλεκτροδότησης αν και το Σαββατοκύριακο η ζήτηση είναι μειωμένη.

Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι εφόσον προχωρήσει η πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων και επίταξη των υπηρεσιών τους, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, θα αναζητηθούν άλλης μορφής κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα