Συνελήφθη στην Ελλάδα η Νο1 Κύπρια καταζητούμενη

default image

Συνελήφθη στην Ελλάδα μετά από 9 χρόνια η Νο1 Κύπρια καταζητούμενη Έφη Ηροδότου

Συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές η Έφη Ηροδότου, η οποία καταζητείτο εδώ και εννιά χρόνια για το θάνατο του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου σε τροχαίο δυστύχημα.

Το γραφείο τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η σύλληψή της, μαζί με τους γονείς της, έγινε μετά από πληροφορίες που διαβίβασε στην Interpol Ελλάδας η Interpol Λευκωσίας.

Η 29χρονη Έφη Ηροδότου οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής όπου και θα μείνει υπό κράτηση μέχρι αύριο όπου θα τεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Μαζί της κρατούνται ο πατέρας της Ηρόδοτος Ηροδότου και η μητέρα της Ρίτσα Ηροδότου.

Η Ηροδότου θεωρείται η Νο1 καταζητούμενη από τις κυπριακές αρχές. Η Europol  εκτιμούσε ότι πιθανόν να κρυβόταν στην Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο και πιθανολογούνταν ότι μαζί της ήταν και οι γονείς της.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο  άτυχος 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, έχασε τη ζωή του, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση, από αυτοκίνητο του οποίου η οδηγός μόλις είχε παραβιάσει το κόκκινο.

H 20χρονη τότε Έφη Ηροδότου, μετά το θανατηφόρο εγκατέλειψε τη σκηνή. Ακολούθως καταδιώχθηκε από γυναίκα οδηγό αυτόπτη μάρτυρα και η νεαρή έγινε κατορθωτό να συλληφθεί. Της είχε υποβληθεί έλεγχος αλκοόλης με ένδειξη 70mg αντί 22mg.

Η νεαρή είχε οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ωστόσο με παραποιημένες μαρτυρίες αθωώθηκε και ακολούθησε σκάνδαλο μεγατόνων καθώς είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία τρία πρόσωπα μεταξύ των οποίων και λειτουργός της νομικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, το 2009 η υπόθεση άνοιξε ξανά, αλλά η Έφη Ηροδότου είχε γίνει καπνός. Έκτοτε καταζητείτο.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή πληγή για την οικογένεια του άτυχου νεαρού, η οποία περιμένει να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα