Συνελήφθησαν ρατσιστές που έκαψαν σπίτι Ινδού στον Ωρωπό

φωτογραφία αρχείου

Συνελήφθησαν έξι νεαροί Έλληνες για παράβαση του αντιρατσιστικού Νόμου, εμπρησμό, απειλή, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων - Δεν προκύπτει να έχουν άμεση σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στον Ωρωπό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, έξι Έλληνες, δύο 19χρονοι, ένας 18χρονος, ένας 20χρονος, ένας 22χρονος και ένας 23χρονος, για παράβαση του Αντιρατσιστικού Νόμου, εμπρησμό, απειλή, εξύβριση, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Συγκεκριμένα οι δράστες κατελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, να προβαίνουν στη ρίψη βεγγαλικού-κροτίδας και μπουκαλιών, σε βάρος της οικίας ενός Ινδού, στην περιοχή του Ωρωπού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν προβεί σε παρόμοιες πράξεις και τις προηγούμενες ημέρες. Επιπλέον είχαν προκαλέσει πυρκαγιά στο σπίτι του άτυχου Ινδού και τον είχαν εξυβρίσει.

Οι νεαροί ρατσιστές και τραμπούκοι δεν προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα να έχουν άμεση σχέση με ακροδεξιές οργανώσεις, όμως πλέον είναι αντιμέτωποι με τον νόμο και οδηγήθηκα ενώπιο του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ADVERTISING

SHARE: