Σύσσωμος ο νομικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σύσσωμος ο νομικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Δικηγόρος πυροβολήθηκε από αγνώστους σήμερα το βράδυ στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στο Κολωνάκι. Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) eurokinissi

Τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου εκφράζουν με ανακοινώσεις τους επαγγελματικές ενώσεις δικηγόρων και συμβολαιογράφων

Η μία ένωση μετά την άλλη στο νομικό κλάδο εκφράζει τη θλίψη της για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, και καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε μέσα στο γραφείο του.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων, ζητώντας τον εντοπισμό των δραστών. «Η κοινότητα των ποινικολόγων είναι συγκλονισμένη από την είδηση της δολοφονίας του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Μιχάλης υπηρέτησε με εντιμότητα, παρρησία και ευπρέπεια το λειτούργημα του συνηγόρου και στην πολυετή θητεία του διακρίθηκε για την αφοσίωση στους εντολείς του και την ευγένεια και αλληλεγγύη προς τους ομοτέχνους του. Συμμετέχουμε στην οδύνη της εξαίρετης οικογένειας του φίλου μας και προσδοκούμε τον εντοπισμό και τιμωρία των άνανδρων δραστών του στυγερoύ φόνου» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Τη δολοφονική επίθεση καταδικάζει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με ψήφισμά του. Όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, «η αποτρόπαια αυτή πράξη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός έγκριτου συναδέλφου δείχνει την έλλειψη στοιχειώδους προστασίας του πολίτη και την κρίση των θεσμών που βιώνει η χώρα μας καθημερινά».

«Οι δικηγόροι θα προασπίσουμε με κάθε τρόπο την άσκηση των καθηκόντων μας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη χωρίς το φόβο κάθε είδους βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και διαβεβαιώνει ότι οι δικηγόροι θα προασπιστούν «με κάθε τρόπο την άσκηση των καθηκόντων τους και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη χωρίς το φόβο κάθε είδους βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται».

Τον αποτροπιασμό της για τη στυγνή δολοφονία εκφράζει και η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος. Όπως αναφέρει: «εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στυγνή δολοφονία του συναδέλφου δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ενός συναδέλφου, ο οποίος διακρινόταν όχι μόνο για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά πρωτίστως για το ήθος του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει τους κινδύνους άσκησης του νομικού επαγγέλματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη λειτουργία της Δημοκρατίας».

Η πρώτη αντίδραση ήρθε χθες απ’ τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου διέτελεσε αντιπρόεδρος το θύμα. Σε ένδειξη πένθους ο ΔΣΑ αποφάσισε να απέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας για μία εβδομάδα από τα καθήκοντά τους.

«Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας.

Στο χαμό του συναδέλφου και φίλου του αναφέρθηκε και ο ποινικολόγος Θεοδ. Μαντάς: «Οι σφαίρες στην καρδιά του Μιχάλη είναι σφαίρες στην καρδιά της Δικαιοσύνης…Είμαστε όλοι συντετριμμένοι …Η σκέψη μας είναι κοντά στην οικογένειά του… Καλό ταξίδι φίλε αδελφικέ !! Θα είσαι πάντα εδώ στο έδρανο του Συνηγόρου το διπλανό….»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα