Τα διεθνή ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Γενικη εικόνα από το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία, Κυριακή 4/2/2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Γενικη εικόνα από το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία, Κυριακή 4/2/2018. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Τα ξένα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν το συλλαλητήριο με ανταποκρίσεις από την Αθήνα

Στις πρώτες θέσεις της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία, με τα μεγαλύτερα ξένα ΜΜΕ να καλύπτουν το θέμα με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Τα ρεπορτάζ των ξένων ΜΜΕ επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, στο ιστορικό της διαμάχης της Αθήνας με τα Σκόπια από τη δεκαετία του 1990 και στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη.

BBC: Η διαμάχη για το όνομα οδηγεί σε μαζική διαδήλωση στην Αθήνα

Τα διεθνή ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα
BBC

Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν στην Αθήνα εκτιμά το BBC, εξιστορώντας τη διαμάχη Αθήνας - Σκοπίων για το όνομα της Μακεδονίας τα τελευταία 25 χρόνια. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη παρά την επίθεση στο σπίτι του τις παραμονές του συλλαλητηρίου.

ABC: Διαδηλωτές στην Αθήνα για το όνομα της Μακεδονίας

Τα διεθνή ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα
ABC

Το αμερικανικό ABC αναφέρει ότι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα από όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι στο ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού για την ονομασία της πρώην γιουγκοσλαβικής χώρας. Το ρεπορτάζ δίνει έμφαση στον παλμό της συγκέντρωσης, αλλά και στην ελπίδα των διοργανωτών ότι θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν πάνω από 1 εκατ. κόσμου.

Daily Mail: Χιλιάδες Έλληνες διαδηλώνουν στην Αθήνα και ζητούν από την "Μακεδονία" να αλλάξει το όνομά της μετά από 24 χρόνια

Τα διεθνή ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στην Αθήνα
DAILY MAIL

Η βρετανική Daily Mail επιχειρεί να εξιστορήσει τη διαμάχη ανάμεσα στις δύο χώρες, έτσι όπως κορυφώθηκε από το 1991 και μετά. Τονίζουν την πεποίθηση των διοργανωτών για ένα συλλαλητήριο σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό της Θεσσαλονίκης τον περασμένο μήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συλλαλητήριο

ADVERTISING

SHARE: