Τα ΜΑΤ ψέκασαν ηλικιωμένη, σύμβολο της αριστεράς

Τα ΜΑΤ ψέκασαν ηλικιωμένη, σύμβολο της αριστεράς
Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και το Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Η Κατίνα Μανιτάρα – Ζωργίου, Ανθυπολοχαγός του ΔΣΕ βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των σημερινών διαδηλώσεων των συνταξιούχων που έτυχαν "χημικής" υποδοχής από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, μία ανάσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά με στόχο αντιπροσωπεία τους να φτάσει στην “κυβερνητική έδρα” για να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό για τις περικοπές στις συντάξεις.

Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν προς το Μαξίμου καθώς οι κλούβες των ΜΑΤ έφραζαν την Ηρώδου Αττικού και τους έκοψαν το δρόμο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αγανάκτηση τους.

Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των ηλικιωμένων διαδηλωτών. Ανάμεσα στους διαδηλωτές που ήταν στα επεισόδια ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης αλλά και η Κατίνα Μανιτάρα.

Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και το Μέγαρο Μαξίμου, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Ποια είναι η Κατίνα Μανιτάρα; Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τον Ημεροδρόμο: “Η Κατίνα Μανιτάρα έζησε τον πόλεμο, την πείνα και την εκμετάλλευση από τα 8 της χρόνια. Στα 10 της εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων. Στα 11 Αετόπουλο στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς. Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα κυβερνητικά φασιστοειδή. Εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σκληρές μάχες και μια μαρτυρική αλλά ηρωική ζωή στο βουνό. Από τα 16 της μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα. Στα 17 βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ και με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού υπηρετεί τον αγώνα του λαού μας”.

Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της πήρε μέρος στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της. Τροφοδοτούσε με σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.

Παραμένει αγωνίστρια και σύμβολο της αριστεράς με τη δράση της με το ΠΑΜΕ. Και σήμερα, εν έτει 2016 και εν μέσω αριστερής κυβέρνησης, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για τις περικοπές του μνημονίου και έτυχε της αντιμετώπισης της αστυνομίας που προκάλεσε και την οργή του ιδίου του πρωθυπουργού, αλλά και την απόφαση του αρμοδίου υπουργείου να καταργήσει τα χημικά στις διαδηλώσεις.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα