Τα πρόσωπα πίσω από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις που απειλούν με κρεμάλες βουλευτές

Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία, Κυριακή 4/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος για την Μακεδονία, Κυριακή 4/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συνδιοργάνωσαν τα συλλαλητήρια Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Ηγετικό στέλεχός τους υποστήριξε τις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία - Ιράκ, τάχθηκε κατά της ανέγερσης του Τεμένους στην Αθήνα και κατήγγειλε ερευνητές του ΕΛΙΑΜΕΠ για "φιλοσκοπιανή" προπαγάνδα

Απροκάλυπτα απειλητικές μα κάθε άλλο παρά περιθωριακές είναι οι Παμμακεδονικές οργανώσεις που ζητούν "επί πίνακι" τις κεφαλές όσων βουλευτών υπερψηφίσουν σύνθετη ονομασία για την ΠΓΔΜ .

Οι τέσσερις οργανώσεις (Μακεδονίας, Καναδά, Ν. Αφρικής, Αυστραλίας) που απέστειλαν το πρωτοφανές εξώδικο στους βουλευτές απειλώντας τους με θάνατο ή με ισόβια εκπροσωπούνται από την Νίνα Γκατζούλη, συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών Υφηλίου. Η κυρία Γκατζούλη που συνυπογράφει το εξώδικο μαζί με τον Γέωργιο Τάτσιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) είναι το πρόσωπο που συνδιοργάνωσε τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Από εκεί απεύθυνε και τότε προειδοποιήσεις προς όσους αποδεχτούν τη σύνθετη ονομασία. Μάλιστα τα ακραία λόγια της κυρίας Γκατζούλη βρήκαν ευήκοα ώτα στη Χρυσή Αυγή η οποία φιλοξένησε με χαρα΄τις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της.

Η κυρία Γκατζούλη υπήρξε πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ που είχε υποστηρίξει παλαιότερα την αμερικανική εξωτερική πολιτική των επεμβάσεων στη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ. Επίσης επί προεδρίας της κυρίας Γκατζούλη η οργάνωση είχε στοχοποιήσει ερευνήτριες του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) καταγελώντας τες για "φιλοσκοπιανή προαπαγάνδα".

Υπενθυμίζεται ότι η Νίνα Γκατζούλη συναντήθηκε πριν από το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό και με τον Αντώνη Σαμαρά και δήλωσε ταύτιση απόψεων με τον πρώην πρωθυπουργό. Επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά η κυρία Γκατζούλη εμφανίζεται, πάντως, να συνυπέγραψε κείμενο προσωπικοτήτων κατά της ψήφισης αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Στο κείμενο αυτό οι συνυπογράφοντες τάσσονται επίσης κατά της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους και μιλούν με ακραία γλώσσα για εισροή "λαθρομεταναστών". Σε ανάλογο ύφος με το απειλητικό εξώδικο που απέστειλαν στους έλληνες βουλευτές για το ονοματολογικό οι συνυπογράφοντες του κειμένου απειλούσαν τότε ότι "η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο".

Αντιδράσεις όλων των πτερύγων στις απειλές για κρεμάλες

Πάντως το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού τόξου φαίνεται να αντιδρά σύσσωμο στις απειλές θανάτου από τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις. Ο Νικήτας Κακλαμάνης της ΝΔ ξεκαθάρισε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ότι πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί με τις δηλώσεις μας για τα εθνικά θέματα. Ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού τόνισε ότι οφείλει να παρέμβει εισαγγελέας για τις "κρεμάλες". Αποστάσεις από τις Παμμακεδονικές Οργανώσεις πήρε και η Ένωση Κεντρώων που διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία. "Με απειλές κάθε είδους, άμεσες ή έμμεσες, δε συμφωνούμε από οπουδήποτε και αν προέρχονται. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί από την Ελλάδα πολιτικά και διπλωματικά" συνέστησε η Ένωση Κεντρώων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκοπιανό: Με ισόβια ή θάνατο απειλούν Παμμακεδονικές Οργανώσεις όποιον αποδεχτεί σύνθετη ονομασία

Δανέλλης: Να παρέμβει εισαγγελέας μετά τις απειλές με κρεμάλες για Σκοπιανό

Αυστηρά μηνύματα Τζανακόπουλου σε Τουρκία, ΝΔ, Στουρνάρα

ADVERTISING

SHARE: