Τέλος σε ΑΜΚΑ και ΑΦΜ - Έρχεται ο Ενιαίος Αριθμός Πολίτη

Εφορία
Εφορία EUROKINISSI

Την αντικατάσταση του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ με νέο αριθμό ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Στα κινητά τηλέφωνα από τον Ιούλιο, δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα.

Το τέλος του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ και την εισαγωγή ενός νέου προσωπικού αριθμού ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το επόμενο διάστημα πρόκειται να εφαρμοστεί ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ.

Παράλληλα, όπως είπε, ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr στην εφαρμογή θα βάζει τους κωδικούς του και θα κατεβάζει την αστυνομική του ταυτότητα και το δίπλωμα και θα τα έχει στο κινητό του.

Διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό και εξήγησε: «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό».

«Η ταυτότητα είναι ένα μέσο ταυτοποίησης στον φυσικό κόσμο, η πιο ουσιαστική ταυτότητα είναι η ταυτότητα που έχουμε για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Όλα γίνονται ψηφιακά πλέον» συνέχισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Πιερρακάκης
SHARE:

24Media Network