Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν πέντε στελέχη του ΟΣΕ

Τέμπη: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν πέντε στελέχη του ΟΣΕ
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη Stringer / SOOC

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν τα πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ τα οποία διώκονται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή που διερευνά τη υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών εμφανίστηκαν σήμερα, Παρασκευή (09/06) τα πέντε στελέχη του ΟΣΕ που αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον τους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτης Δασκαλόπουλος την προηγούμενη Παρασκευή

Τα πέντε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις 19, 20 και 30 Ιουνίου.

Πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές του ΟΣΕ τις περιόδους 2017 – 2019 και 2019 – 2020, τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων την περίοδο 2017 – 2021 και τον διάδοχο του από το 2021 έως σήμερα. Επίσης, τον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021 μέχρι σήμερα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν, στη διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Ένας θα απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι στις 19 Ιουνίου, δύο στις 12 το μεσημέρι στις 20 Ιουνίου και ακόμη δύο στις 12 το μεσημέρι στις 30 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα