Θα εντοπίζουν κρυμμένους μετανάστες σε οχήματα από τον καρδιακό τους παλμό

Θα εντοπίζουν κρυμμένους μετανάστες σε οχήματα από τον καρδιακό τους παλμό

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προμηθευτεί 25 τέτοιες συσκευές, που έχουν κατανεμηθεί σε υπηρεσίες διαβατηριακού έλεγχου σε συνοριακά σημεία της χώρας.

Εκπαίδευση στη χρήση και υποστήριξη συσκευών ανίχνευσης καρδιακών παλμών παρακολούθησαν χθες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, 27 στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για 25 αστυνομικούς, που υπηρετούν σε Τμήματα διαβατηριακού ελέγχου της χώρας και ασκούν καθήκοντα συνοριακού ελέγχου καθώς και δύο αστυνομικούς – τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι θα αναλάβουν τον χειρισμό και την τεχνική υποστήριξη των συσκευών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προμηθευτεί 25 συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, που έχουν κατανεμηθεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων.

Πρόκειται για συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ανθρώπους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) σε οχήματα διαφόρων τύπων, όπως φορτηγά, λεωφορεία κλπ., γεγονός που θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των υπηρεσιών συνοριακού έλεγχου.

Η προμήθεια των συσκευών συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (75% ευρωπαϊκή συμμετοχή, 25% εθνική) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος της χώρας μας για την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα