Θάνου: Το όριο ηλικίας των δικαστών θα συζητηθεί

Θάνου: Το όριο ηλικίας των δικαστών θα συζητηθεί
Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο Εφετείο Αθηνών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Στο πλευρό της 15 υπηρετούντες ανώτατους Εισαγγελείς στον Άρειο Πάγο

Την πρόθεσή της να συζητηθεί από τους ανώτατους δικαστές το ζήτημα του ορίου ηλικίας τους εξέφρασε ακόμα μία φορά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας στο Εφετείο Αθηνών.

Παρά τις αντιδράσεις από την πλειοψηφία των δικαστικών ενώσεων, η ίδια δήλωσε πως θα οριστεί νέα ημερομηνία της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, μόλις η εισηγήτρια της υπόθεσης, αντιπρόεδρος Ειρήνη Κιουρτσόγλου, είναι έτοιμη.

Την ίδια ώρα, τη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητούν με γραπτό αίτημά τους προς την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου,  δεκαπέντε ανώτατοι εισαγγελείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο που υπογράφουν 15 από τους συνολικά 17 υπηρετούντες ανώτατους Εισαγγελείς στον Άρειο Πάγο αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι αναγκαία η σύγκληση για ένα τόσο κρίσιμο θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος, που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε συναδέλφους τους, εισαγγελείς και δικαστές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα