Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Οι πρώτες διώξεις για τις “ιερές δηλώσεις”

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Οι πρώτες διώξεις για τις “ιερές δηλώσεις”
Θεματοφύλακες του Συντάγματος INTIME NEWS

Ασκήθηκαν οι πρώτες διώξεις στους "Θεματοφύλακες του Συντάγματος" στον Βόλο, που εν μέσω πανδημίας καλούσαν σε ανυπακοή των μέτρων προστασίας, κοινοποιώντας "ιερές δηλώσεις" στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα οδηγηθούν οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” στον Βόλο, οι οποίοι όπως είχε γίνει γνωστό πέρυσι, προειδοποιούσαν εν μέσω πανδημίας με “εκτελέσεις προδοτών“, κοινοποιώντας “ιερές δηλώσεις” στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργείται, σύμφωνα με πληροφορίες , ασκήθηκαν οι πρώτες ποινικές διώξεις για διέγερση σε ανυπακοή και σε διάπραξη εγκλημάτων.

Πρόκειται για αδικήματα, που, βάσει του Ποινικού Κώδικα, όπως αναφέρει το taxydromos.gr, τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος με ποινές φυλάκισης ενός έτους το καθένα ξεχωριστά.

Οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν να δικαστούν σε δικάσιμο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου. Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πάρει ήδη πίσω όσα ανέφεραν με τις “ιερές δηλώσεις”, αναφέροντας ότι “δεν τα εννοούσαν“, ενώ άλλοι εμμένουν να υποστηρίζουν το ανατριχιαστικό περιεχόμενο των προειδοποιητικών κειμένων τους.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για το σύνολο των ατόμων, που τα υπογράφουν στον Βόλο, τα οποία είναι περίπου δέκα.

Με τις “ιερές δηλώσεις”, που παρέδιδαν σε διάφορους φορείς και κατά κύριο λόγο στην Αστυνομία, οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” καλούσαν τις αστυνομικές αρχές να τους βοηθήσουν για “εκτελέσεις προδοτών” και ζητούσαν από το ελληνικό στράτευμα να τους παραδώσει τον οπλισμό του.

Δήλωναν ότι δεν αναγνωρίζουν κανέναν νόμο του καταλυμένου, όπως ανέφεραν, Συντάγματος της χώρας, η οποία για εκείνους βρίσκεται σε κατοχή.

Οι “ιερές δηλώσεις” είχαν κοινοποιηθεί στις αρχές του 2021 πριν ακόμη παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας και ζητήσει να ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία, όπου διαπιστώνονται αξιόποινες πράξεις.

Επισημαίνεται ότι οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” είναι στο μικροσκόπιο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την “απαγωγή” και τον προπηλακισμό γυμνασιάρχη στην Πιερία.

Απώτερος στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν από τη δράση τους αδικήματα του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, περί συγκρότησης, ένταξης σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, που επιδιώκει τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων.

Το κείμενο των “ιερών δηλώσεων” είναι το ίδιο, που υπογράφεται πανελλαδικά από τους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει στη χώρα 2.000 υπογραφές. Τα μόνα που αλλάζουν είναι τα στοιχεία των προσώπων, που τις υπογράφουν.

Η ανάγνωσή τους προκαλεί αποτροπιασμό, αφού γίνεται λόγος για “εκτελέσεις προδοτών”, που ευθύνονται είτε για την οικονομική, είτε για την υγειονομική κρίση, που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα