Θεσσαλονίκη: Ακόμη μία εβδομάδα χωρίς θέατρα - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Θεσσαλονίκη: Ακόμη μία εβδομάδα χωρίς θέατρα - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ηθοποιών του ΚΘΒΕ

Οι ηθοποιοί με εξώδικο τους προς τη διοίκηση του θεάτρου προκηρύσσουν νέες στάσεις εργασίας από σήμερα, Παρασκευή έως και την Πέμπτη.

Μετά την άκαρπη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας του γενικού γραμματέα του υπουργείου, της διοίκησης και διεύθυνσης του ΚΘΒΕ και εκπροσώπων εργαζομένων που διεκδικούν αύξηση της τάξης του 10+7%, και αρνούνται την προτεινόμενη της τάξης του 7% από 1.1.19, οι ηθοποιοί με εξώδικο τους προς τη διοίκηση του θεάτρου προκηρύσσουν νέες στάσεις εργασίας για τις σημερινές (Παρασκευή) παραστάσεις, τις αυριανές (Σάββατο 29/12), της Κυριακής (30/12) και τις προγραμματισμένες της Τετάρτης (2/1) και Πέμπτης 3/1).

Μέχρι αργά σήμερα οι διαπραγματεύσεις συνεχιζόταν, οι ηθοποιοί βρίσκονταν στις σκηνές ενόψει και των έξι παραστάσεων που είναι προγραμματισμένες για τις 9 μ.μ αλλά δήλωναν αποφασισμένοι να μην παίξουν και να ενημερώσουν για τους λόγους τους θεατές.

Οι παραστάσεις που ματαιώνονται αφορούν στα έργα: «Ντα» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Περιμένοντας τον Γκοντό» (Βασιλικό θέατρο), «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Υπέρ Ελλάδος» (στα θέατρα της Μονής Λαζαριστών) «Χειμωνιάτικο παραμύθι» (στο θέατρο της ΕΜΣ), «Η εξέγερση της μύτης» στο θέατρο της Καλαμαριάς και του έργου της 'Αλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου - το πρωί της Κυριακής.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί, στα ταμεία του θεάτρου από αύριο (Σάββατο) έως και το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2315 200200.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΚΘΒΕ: Ματαίωση των παραστάσεων έως την Πέμπτη λόγω στάσης εργασίας ηθοποιών

SHARE: