Θεσσαλονίκη – Εισαγγελέας: “Σαν ύαινες τα αδέλφια σκότωσαν τον 45χρονο”

Θεσσαλονίκη – Εισαγγελέας: “Σαν ύαινες τα αδέλφια σκότωσαν τον 45χρονο”
GR Times

Να κηρυχθούν ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως ζήτησε η εισαγγελέας του ΜΟΔ ενώ οι τρεις αδελφοί ζήτησαν συγγνώμη από τους συγγενείς του θύματος.

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στη δική των τριών από τους τέσσερις αδελφούς που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν 45χρονο ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, τον Φεβρουάριο του 2020, στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Κατά την αγόρευσή τη , η εισαγγελέας της έδρας Αθήνα Κωνσταντινίδου ζήτησε, σύμφωνα με το GR Times, την ενοχή των κατηγορούμενων: “Και οι τρεις έδρασαν κατόπιν σχεδίου και είχαν προαποφασίσει τη θανάτωση του θύματος. Ο 2ος κατηγορούμενος προσέφυγε στα αδέλφια του και αποφάσισαν όλοι μαζί να πάνε στο μαγαζί έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό το θάνατο του θύματος. Ο 1ος κατηγορούμενος είχε μαζί του το μαχαίρι κατά απόλυτη γνώση των αδελφών του. Όλοι μαζί τον σκότωσαν” ανέφερε.

“Η εικόνα θυμίζει ένα κοπάδι από ύαινες που τα βάζουν με ένα μεγαλύτερο ζώο, το απομονώνουν και το αποτελειώνουν. Αλλιώς δεν θα μπορούσαν να τα βάλουν μαζί του και να το σκοτώσουν” επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένειά του θύματος. Ο ένας παραδέχτηκε ότι του κατάφερε θανατηφόρες μαχαιριές ενώ οι άλλοι δύο ανέφεραν ότι πήγαν μόνο για να ζητήσουν το λόγο από τον 45χρονο ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου.

Ο διανομέας- υπάλληλος του καταστήματος, κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε τα εξής: “Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του θύματος. Δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω αυτό το πράγμα. Δεν ήθελα να τον σκοτώσω. Αν ήθελα θα το είχα κάνει όταν με έδιωξε. Όταν μου έστειλε μηνύματα, άρχισε να με βρίζει και να με απειλεί και εγώ θόλωσα. Πήρα τα αδέλφια μου τηλέφωνο, πάνω στα νεύρα μου τους είπα ” πάμε”.”.

“Αν ήθελα να τον σκοτώσω δεν θα πήγαινα χωρίς κουκούλα, με το πρόσωπο ακάλυπτο, με τα χέρια. Αν αντιλαμβανόμουν ότι τον μαχαίρωνε θα του έσπαγα το κεφάλι του αδελφού μου. Δεν τον άφηνα να κάνει αυτό το πράγμα, θα τον σταματούσα. Δεν το κατάλαβα”.

Ο 21χρονος ο οποίος μαχαίρωσε το θύμα ισχυρίστηκε ότι: “Με πήραν τηλέφωνο τα αδέλφια μου. Πήγαμε να του ζητήσουμε το λόγο και αν χρειαστεί να τον ξυλοκοπήσουμε. Έβγαλα το μαχαίρι, τον μαχαίρωσα. Τα αδέλφια μου δεν αντιλήφθηκαν τίποτα. Μετά με πήραν τηλέφωνο και με έβριζαν. Στην αστυνομία, παραδέχτηκα όλη την αλήθεια. Εγώ σκότωσα το θύμα. Μπορεί να είχα πιει ναρκωτικά αλλά καταλάβαινα ότι τον μαχαίρωνα. Ήταν μεγάλο σφάλμα αυτό που έκανα, κρίμα. Ζητώ συγγνώμη”.

Ο τρίτος κατηγορούμενος αδελφός, ηλικίας 38 χρονών, ανέφερε τα εξής: “Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά, τα παιδιά και τη μητέρα του θύματος. Δεν είχα πρόθεση να του κάνω κακό.

Με πήρε τηλέφωνο ο αδελφός μου και μου είπε ότι είχε πρόβλημα με το αφεντικό του. Πήγαμε να υποστηρίξουμε τον αδελφό μας και σε καμία περίπτωση να κάνουμε κακό. Δεν γνώριζα ότι ο αδελφός μου είχε μαχαίρι. Θα τον είχα αποτρέψει αν γνώριζε ότι θα κάνει τέτοιο πράγμα.”.

Από τους τρεις αδελφούς που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο ένας, ηλικίας 21 ετών, ομολόγησε πως μαχαίρωσε τον 45χρονο και ανέφερε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, κατά την έναρξη της ακροαματική διαδικασίας.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν τρία αδέλφια, ηλικίας 21, 33 και 38 χρονών ενώ ο τέταρτος αδελφός, ηλικίας 19 χρονών, αναμένεται να δικαστεί σε Δικαστήριο Ανηλίκων επειδή δεν είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, όταν τελέστηκε η ανθρωποκτονία..

Ο 33χρονος που εργαζόταν ως ντελιβεράς στο κατάστημα του θύματος, φέρεται ως «πέτρα του σκανδάλου». Είναι αυτός που λογομάχησε με τον άτυχο 45χρονο εργοδότη του και φώναξε τους αδελφούς του για να τον χτυπήσουν. Ο 21χρονος, έβγαλε μαχαίρι και κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στο θύμα όπως καταγράφηκε σε βίντεο, από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.

Τα τέσσερα αδέλφια εμφανίστηκαν ξαφνικά και άρχισαν να χτυπούν τον ιδιοκτήτη με καρέκλες και μπουνιές ενώ ο ένας τον μαχαίρωνε. Του κατάφερε 13 μαχαιριές, από τις οποίες η μία τον βρήκε στη καρδιά., στερώντας του τη ζωή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, πριν τη δολοφονία, το θύμα και ο υπάλληλος του αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα στα τηλέφωνα τους, με βαριές κουβέντες που όξυναν τα πνεύματα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα