Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τη διακοπή της υδροδότησης – Σταδιακά η τροφοδοσία του δικτύου

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τη διακοπή της υδροδότησης – Σταδιακά η τροφοδοσία του δικτύου
Εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον αγωγό ύδρευσης της Θεσσαλονίκης Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει σταδιακά μέχρι το απόγευμα εφόσον δεν προκύψει νέο πρόβλημα - Διπλή έρευνα διέταξε ο Εισαγγελέας

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης που προκλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη αναζητεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της πόλης, μέσω προκαταρκτικής εξέτασης την οποία παρήγγειλε.

Με έγγραφη παραγγελία προς την εισαγγελέα ποινική δίωξης Αργυρή Βαλούση, ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, ζητεί να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα, αλλά και οι χειρισμοί που έγιναν για την αποκατάστασή τους. Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί εάν προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους από τη συνεχιζόμενη έλλειψη νερού σε σχολεία, κοινωφελείς εγκαταστάσεις κ.ά.

Ένα άλλο, δεύτερο, σκέλος της ίδιας έρευνας συνδέεται με τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ζητείται να γίνει έλεγχος για τον τρόπο συντήρησης των υποδομών και του δικτύου ύδρευσης, όπως επίσης για τα οικονομικά κονδύλια που διατέθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό, κι εφόσον διατέθηκαν, εάν αυτά κατευθύνθηκαν και αξιοποιήθηκαν με τον σωστό τρόπο. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι πρωτίστως αυτά της έκθεσης σε κίνδυνο και της απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ θα εξεταστεί εάν στοιχειοθετούνται μία σειρά από πλημμελήματα, όπως η παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων, η παράβαση καθήκοντος κ.ά. Την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ξεκίνησε η τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της Θεσσαλονίκης, από το νερό της Αραβησσού, δεδομένου ότι πληροί πλέον τις απαραίτητες υγειονομικές διατάξεις, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης. Η εξομάλυνση της υδροδότησης θα γίνει ωστόσο σταδιακά, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανέφερε η ΕΥΑΘ.

Όσον αφορά στις περιοχές για τις οποίες ανακοινώθηκε ότι θα έχουν 24ωρη διακοπή, εφόσον συνεχιστεί ομαλά η τροφοδοσία με νερό Αραβησσού, θα έχουν συντομότερη αποκατάσταση. Ειδικά για το κέντρο πόλης, η ενίσχυση του δικτύου με το νερό της Αραβησσού αναμένεται να αποκαταστήσει τις επόμενες ώρες τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Σ

Συνιστάται στους καταναλωτές που έχουν πολύωρη διακοπή, όταν έρθει το νερό, να αφήσουν για λίγο τις βρύσες τους ανοιχτές, προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά τους δίκτυα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα